Fotbal intern

Ciprian Deac, interviu exclusiv pentru FANATIK. Culisele negocierilor cu Gigi Becali: „E un om bun, corect și pune suflet”

17.10.2018 | 14:19
Ciprian Deac interviu exclusiv pentru FANATIK Culisele negocierilor cu Gigi Becali E un om bun corect si pune suflet
Ciprian Deac, interviu exclusiv pentru FANATIK. Decarul campioanei s-a întors pe gazon după o pauză de mai bine de două luni

Ciprian Deac a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK.RO, deși recunoaște că nu se omoară după presă, nu-i place să apară, preferă să stea alături de familie și de prieteni. Rămas în umbră după accidentarea de la partida retur cu Malmo, Deac a decis să lămurească unele aspecte despre care s-a discutat foarte mult în ultima perioadă.

Nu am vorbit cu nimeni până acum. Am preferat să stau retras. Am văzut că ați venit la Cluj și pentru interviul cu Țucudean, deci e ok”, sună explicația unuia dintre liderii vestiarului campionilor pentru discuția avută la stadionul din Gruia. Ciprian terminase antrenamentul, nu am vrut să-i răpim din timpul liber, așa că interviul s-a realizat în timp ce Deac făcea recuperare. Discuția a fost întreruptă la un moment dat de antrenorul Toni Conceicao, pus pe glume și mai relaxat. „Cipri, nu ai fost azi la antrenament? Nu te-am văzut!”. Replica a venit imediat: „Cum așa, Mister? Dar golurile alea?”

Ciprian Deac, interviu exclusiv pentru FANATIK: „Recuperarea a devenit o meserie pentru mine. E deja a patra oară!”

Ciprian, ce-ți trece prin cap când ești în formă, ești ok și dintr-o dată te accidentezi?

– Pot să zic că, practic, recuperarea a devenit o meserie pentru mine. Este a patra oară când am o asemenea accidentare. Știu foarte bine etapele prin care trec și am înțeles că refacerea este cea mai importantă. Depinde și de organism, depinde și de tine în cât timp vrei să revii, că eu am avut și zile când stăteam 6 ore în sala de recuperare. Nu doresc nimănui, este cea mai neagră perioadă pentru un fotbalist. Dacă ești tare psihic și treci peste ea, poți să revii la o formă bună.

Au fost oameni care te-au sunat perioada asta și nu te așteptai?

– Nu mă așteptăm să primesc atâtea telefoane. Le mulțumesc tuturor pentru încurajări, nu e foarte ușor să treci peste astfel de momente. Am o vârstă, dar iubesc prea mult acest fenomen și vreau să îmi prelungesc cât mai mult viața de sportiv. Pentru asta fac sacrificii, pentru asta se sacrifică și familia mea, să îmi ofere toate condițiile.

„Sunt obișnuit să nu fiu băgat în seamă, se pune accent doar pe jucătorii din București”

Au fost oameni care te așteptai să te sune și nu au făcut-o?

– Nu m-am gândit la asta, vă spun sincer. Am fost foarte preocupat de cum să îmi revin cât mai repede. Am încercat să studiez alte chestii. Sunt un tip care se dedică foarte mult acestui sport. Vreau să cred că sunt un profesionist adevărat.

Cosmin Contra este unul dintre cei care te-au sunat…

Ciprian Deac este unul dintre favoriții lui Cosmin Contra și este așteptat să-și revină fizic și să se reîntoarcă la echipa națională
Ciprian Deac este unul dintre favoriții lui Cosmin Contra și este așteptat să-și revină fizic și să se reîntoarcă la echipa națională

– Da, într-adevăr, am vorbit cu dânsul. Mi-a spus că e alături de mine, că mă așteaptă să revin, dar e important să joc bine la echipa de club, fiindcă tot ce am făcut bine la echipa națională se uită dacă prind un meci mai slab. Nu îmi garantează nimeni o convocare dacă nu voi evolua bine la echipa de club. Dacă însă voi fi sută la sută pregătit și domnul Contra crede că merit să fiu convocat la națională, o să fiu acolo.

Te-a deranjat că nu s-a vorbit despre Deac aproape deloc la capitolul absențe pentru națională?

– M-am obișnuit. De când sunt în fotbal nu prea s-a vorbit despre mine, despre ce am făcut. Am observat că se pune foarte mult accent pe jucătorii care evoluează la echipele din București. Acest lucru nu m-a deranjat, sunt obișnuit, nu trăiesc pentru presă, trăiesc pentru mine, pentru familia mea. E adevărat că în această perioadă m-a sunat foarte multă lume să discut, dar mie îmi place să fiu un tip liniștit, să stau cu familia mea.

Ciprian Deac, interviu exclusiv pentru FANATIK: „Am fost foarte aproape de FCSB. Lipsea doar semnătura mea”

Dacă ai fi acceptat oferta lui Gigi Becali anul trecut, ai fi apărut în presă aproape în fiecare zi, mă gândesc…

– Aceasta e altă discuție. Când s-a putut, am încercat să vorbesc, să dau interviuri. Înțeleg că și voi, jurnaliștii, vă faceți meseria. Dar mie îmi place să fiu mai liniștit.

Cât de aproape ai fost atunci să accepți oferta lui Becali?

– Am fost foarte aproape să mă înțeleg că FCSB, pentru că CFR era în insolvență, aveam probleme, nu știam care e viitorul și au fost discuții foarte avansate. Mai trebuia să îmi pun eu semnătura pe contract. Însă chiar după ce am avut o discuție cu domnul Becali, m-am întâlnit cu viitorii acționari de la club.

Gigi Becali și Ciprian Deac au rămas în relații bune, în ciuda refuzului celui din urmă de a se transfera
Gigi Becali l-a dorit foarte mult pe Ciprian Deac la FCSB, dar totul a căzut în ultima secundă

Discuția decisivă care l-a convins pe Ciprian Deac să rămână la CFR Cluj

Și cum te-au convins aceștia?

– Mi-au promis că vor performanță, vor să tragă la titlu și era normal să accept. Înainte, când vorbisem cu Gigi Becali, nu știam ce o să se întâmple aici, nu știam care sunt intențiile. Tot ce mi s-a promis s-a îndeplinit. Titlul din vară nu s-a luat întâmplător, a fost seriozitate, nu au fost întârzieri cu banii. În fotbal toate lucrurile se leagă și eu zic că micile detalii contează. Am avut liniște, am avut condiții foarte bune și eu cred că noi, jucătorii, am răspuns pe măsură. Înaintea campionatului Steaua făcea transferurile importante, lua cei mai buni jucători din țară. Toată lumea vedea pe Steaua favorită.

Cum a primit Gigi Becali refuzul tău? L-ai sunat să îi spui?

– M-am bucurat foarte mult când l-am cunoscut. Spre surprinderea mea e un om total diferit față de cel ce apare la televizor. E un om deosebit, un om cu suflet și chiar mi-a înțeles motivul pentru care am continuat la CFR. Am rămas în relații bune cu domnul Gigi Becali, pentru că este un tip bun și corect.

URMEAZĂ:

  • Ciprian Deac oferă pentru FANATIK.RO toate explicațiile din vestiar pentru nebunia din acest sezon de la CFR Cluj: Edi Iordănescu, Iuliu Mureșan, Neluțu Varga, Toni Conceicao, Marian Copilu, Dan Petrescu!