Sport

Ciprian Deac, mesaj categoric despre echipa națională: ”Nu mai pot ajuta. Îmi cunosc limitele”

Deși a câștigat al patrulea titlu consecutiv cu CFR Cluj, Ciprian Deac nu se mai gândește la echipa națională.
19.05.2021 | 17:01
Ciprian Deac mesaj categoric despre echipa nationala Nu mai pot ajuta Imi cunosc limitele
ADVERTISEMENT

Contrar estimărilor specialiștilor, ardelenii a realizat o performanță care îi va pune pe gânduri pe oficialii contracandidatelor la câștigarea campionatului în anii ce vor urma.

CFR-iștii vor primi trofeul și medaliile de campioni la finalul meciului cu FCSB, programat marți, 25 mai, pe arena vechii și noii ”regine” a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Echipa națională, capitol închis pentru Ciprian Deac

Un jucător legendar pentru campioana României, Ciprian Deac a mărturisit că nu se mai gândește la o convocare la echipa națională, deoarece consideră că la 35 de ani nu mai poate aduce plus valoare.

”Din câte am văzut eu lista, cu nu știu câți jucători…, nu am fost pe acea listă, deci nu are rost să mă mai gândesc! Eu cred că în România sunt mulți jucători buni, plus că eu cred că nu mai pot ajuta naționala.

ADVERTISEMENT

Ar fi bine pentru jucătorii tineri să meargă acolo, îi va ajuta în viitor. Eu am mare încredere în generația care vine, sunt jucători talentați, care în scurt timp vor ajunge la echipe mari din Europa”, a declarat Deac la emisiunea Liga Digisport.

Deac crede că tinerii sunt mai valoroși decât el

Mijlocașul din Gruia precizează că nu ar refuza niciodată prima reprezentativă, dar în același timp este de părere că pe postul său sunt foarte mulți jucători tineri de valoare.

ADVERTISEMENT

”Nu voi refuza convocările, dar îmi place să fiu realist și să-mi cunosc limitele. Sunt mulți jucători peste mine, pe postul meu, care pot ajuta mai mult naționala.

Man, Moruțan, Olaru, jucători foarte buni, sunt mulți. Îmi place foarte mult Petrila, mă bucur că va reveni la noi. Nu aș vrea să uit pe cineva. România are potențial și nu-mi fac probleme”, a spus Ciprian Deac.

ADVERTISEMENT

De ce titlul din acest sezon nu-l întrece pe cel de anul trecut

Veteranul celor de la CFR Cluj a vorbit și despre titlul cucerit după victoria de la Botoșani: ”M-am bucurat foarte mult, pentru că îmi doresc an de an să câștig campionatul. Pentru asta îmi doresc să muncesc, mă simt foarte împlinit și văd că munca de un an de zile nu a fost de prisos.

Sincer, a fost foarte mult stres, pentru că de când sunt la acest club e o presiune foarte mare. An de an trebuie să câștigăm campionatul, nu există locul 2. Nouă ne place această presiune, s-a văzut că știm să câștigăm meciurile importante și cred că acolo se face diferența. Suntem jucători maturi și știm foarte bine să gestionăm aceste momente.

Nu știu dacă a fost acesta cel mai greu campionat câștigat. Eu cred că cel câștigat în sezonul trecut a fost. Dacă vă amintiți, în ultimele 3-4 etape, am rămas foarte puțini. Ne-a lovit crunt Covid-ul și am rămas foarte puțini”.

ADVERTISEMENT
Tags: