Fotbal intern

Ciprian Deac, omul de titlu al CFR-ului: ”Au fost momente când am crezut că s-a terminat campionatul pentru noi”

03.08.2020 | 22:28
Ciprian Deac omul de titlu al CFRului Au fost momente cand am crezut ca sa terminat campionatul pentru noi
Mijlocașul Ciprian Deac poate fi numit omul de titlu al CFR-ului, fiind jucătorul decisiv al clujenilor în acest play-off și în finala campionatului cu Universitatea Craiova. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Ciprian Deac poate fi numit omul de titlu al CFR-ului, fiind jucătorul decisiv al clujenilor în acest play-off și în finala campionatului cu Universitatea Craiova.

Ajuns la 34 de ani, căpitanul formației din gruia trăiește o a doua tinerețe și trece printr-o formă de invidiat, el ajutându-și formația să cucerească al treilea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

Prestațiile decarului au fost remarcate și de antrenorul Dan Petrescu, care l-a lăudat tot sezonul, în ciuda faptului că nu prea îi stă în caracter să facă acest lucru.


UPDATE, 4 august, ora 00:16 / După câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv cu CFR Cluj, Ciprian Deac a dezvăluit momentele grele prin care au trecut jucătorii formației din Gruia.

ADVERTISEMENT

”În urmă cu 10 zile nu mai credeam, toți ne gândeam doar la sănătate. Am crezut că atunci s-a terminat campionatul pentru noi. A fost o încărcătură emoțională foarte mare, nu am putut să dorm. Nu știam când am luat virusul, dacă l-am transmis și la cei de acasă.

Au fost momente când nu mai credeam în titlu. Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, nici nu vreau să mă gândesc cu a trăit meciul la televizor. Cred că o să rămână alături de noi și sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Pentru mine urmează câteva zile de vacanță în care nu vreau să știu nimic de fotbal. Nu mă gândesc la Champions League, vreau să mă liniștesc după acest an greu. Arlauskis este o pierdere mare, este un jucător esențial și un om extraordinar. Îl înțeleg perfect, trebuie să se gândească și la viața de după fotbal.

Nu mă mai pot gândi la bani în aceste momente. În ultimele 10 zile ne-am adunat și am fost iar CFR-ul de altădată. E bine că am redevenit familia de dinainte. Cred că momentele grele de la Mogoșoaia ne-a unit din nou”, a declarat Deac.

ADVERTISEMENT

CFR ar trebui să-i mulțumească lui Ciprian Deac pentru acest titlu

Cifrele realizate de Ciprian Deac în acest play-off arată clar că a fost omul cheie al celor de la CFR Cluj în câștigarea titlului. Și unde putea să-și facă mai bine prezența căpitanul ardelenilor decât la finala cu Universitatea Craiova.

După ce Dan Nistor i-a adus pe olteni în avantaj cu un șut superb, la rampă a ieșit din nou Ciprian Deac. Mijlocașul legendar al CFR-ului a dat două centrări de vis pentru fundașii centrali Paulo Vinicius și Kevin Boli, apoi a fost decisiv la faza penalty-ului pe care tot el l-a transformat, iar clujenii au întors soarta meciului din Bănie și a titlului.

În minutul 36, Deac i-a pus mingea pe cap din corner lui Vinicius și clujenii au reintrat în joc înainte de pauză. După doar 11 minute jucate în partea a doua, căpitanul a mai dat o centrare perfectă pentru Boli și CFR-ul a început să viseze cu ochii deschiși la un nou titlu.

În minutul 77, Deac a centrat din lovitură liberă pentru Vinicius, iar brazilianul a fost faultat în careu de Cosic. Tot decarul clujenilor și-a asumat responsabilitatea execuției și l-a învins fără probleme pe Mirko Pigliacelli, închizând practic discuția despre titlu.

Prestația lui Ciprian Deac la Craiova a fost doar cireașa de pe tort, toate evoluțiile sale din play-off fiind foarte bune. A marcat șapte goluri și a dat patru pase decisive care au ținut-o în viață pe CFR într-o perioadă tulbure și a dus-o în cele din urmă spre titlu.

CFR Cluj a învins Universitatea Craiova în deplasare, scor 3-1, în ultima etapă a play-off-ului și a cucerit pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană a României.

ADVERTISEMENT
Tags: