Fotbal intern

Ciprian Marica a răbufnit după ce s-a aflat că Ungaria finanţează două echipe din România. “Am înstrăinat tot ce se putea!”

14.11.2018 | 13:18
Ciprian Marica a rabufnit dupa ce sa aflat ca Ungaria finanteaza doua echipe din Romania Am instrainat tot ce se putea

Ciprian Marica a răbufnit după ce s-a aflat că Ungaria a decis să ofere nu mai puţin de 6,5 milioane de euro pentru a finanţa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Csikszereda, două echipe care evoluează în România.

Forul condus de Viktor Orban, primul ministru al cabinetului din capitala Ungariei, a decis să finanţeze două echipe din România cu aproape 6,5 milioane de euro. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Csikszereda încasează câte 3,2 milioane de euro prin intermediul Federaţiei de Fotbal din Ungaria.

Ciprian Marica a răbufnit după ce a aflat că Ungaria finanţează două echipe din România

În momentul în care a auzit că a fost nevoie de implicarea Ungariei pentru a ridica nivelul fotbalului românesc, Ciprian Marica a cedat nervos şi a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook prin care îi critică pe oamenii care se ocupă de acest fenomen. “Iată că ungurii pot să facă la ei şi să facă şi la noi. Un guvern străin îşi creşte fotbaliştii în inima României. Bravo lor! Noi am pustiit tot! Am distrus cluburi, branduri, baze sportive, terenuri, stadioane, săli! Am pus biruri, am pus piedici de toate felurile celor care au încercat să mai facă ceva! Aproape că am ras de pe suprafaţa ţării urmele unui fenomen social, de la bază la vârf. Străinii construiesc însă la noi în ţară. Fac baze sportive, educaţie sportivă, vor creşte la noi fotbalişti pentru ţările lor. Ne mai miră? Am înstrăinat pământul, apa, gazele, tot ce se putea. Vom înstrăina şi aerul, dacă va fi posibil.

Încă o dată felicitări guvernului maghiar pentru sprijinul acordat sportului. La noi, un fenomen social care aduce atâta bucurie românilor a fost ajutat să dispară. Fotbalul, sportul în totalitate. Vorbesc despre fotbal pentru că mie mi-a dat educaţie, prieteni, bunăstare materială şi putea da asta multor români. Fotbalul m-a făcut ceea ce sunt acum. Şi acum mă doare inima să văd cum alţii construiesc şi noi distrugem. Până când?”, a scris Ciprian Marica pe pagina sa de Facebook.