Sport

Ciprian Marica, acuze dure la adresa FRF: „Voi decideți cine ia campionatul și cine retrogradează!”

Ciprian Marica, fost component al naționalei României și actual acționar la Farul Constanța, a lansat atacuri dure la adresa Federației Române de Fotbal.
15.04.2022 | 17:05
Ciprian Marica acuze dure la adresa FRF Voi decideti cine ia campionatul si cine retrogradeaza
ADVERTISEMENT

În prezent, clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 este condus de CFR Cluj, cu 45 de puncte obținute.

Ciprian Marica, acuze dure la adresa FRF

Ciprian Marica consideră inadmisibil faptul că, până în acest moment, sistemul de arbitraj video nu a fost introdus în fotbalul românesc. Totodată, insinuează că FRF ar fi cea care decide campioana României și echipele care retrogradează.

ADVERTISEMENT

„Bine că n-am ajuns să dăm baraj, că ne trezeam să nu avem antrenor. Ne-am trezit cu Cosmin Contra fără contract, ne mai trezeam și cu Mirel Rădoi care renunța la echipa națională.

Liga 2, care e patronată de FRF, discrepanța e de la cer la pământ. Săracele echipa de la Liga 2 primesc de la Federație 40.000 de euro, iar la Liga 1 primesc peste un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Federația este cea care patronează, ea gestionează, cum e posibil să fie atât de mare diferența (n.r. din drepturile TV)? Până la urmă, Liga dă cluburilor o sumă semnificativă, dar tu, care organizezi Liga 2, ce faci acolo?

Ne vorbea domnul Dragomir de capitalism. Asta înseamnă capitalism, un singur candidat, votat de toată lumea și aia e.

ADVERTISEMENT

V-ați dat seama toți. Aici, dacă îți spui părerea, ești aspru criticat. Nu vezi că suntem ultimii care ne chinuim să implementăm VAR?

Unde e arbitrajul, de cine e condus? De FRF. De doi ani tot ne chinuim să pregătim arbitrii. Credeți că sunt întâmplătoare? Pentru mine nu sunt, voi puteți să mai spuneți că sunt greșeli. Nu, când influențezi 50% dintr-o decizie și nu luați nicio măsură, stă omul ăla de 7 ani acolo, arbitrajul e vai de capul lui… vă convine.

ADVERTISEMENT

Nu degeaba spune domnul Dragomir și toată lumea că CFR era campioană înainte să înceapă. Păi, da, pentru că dacă luăm greșelile vom vedea cum sunt pro și contra.

De ce pentru echipele mici se greșește întotdeauna în defavoarea lor? Înseamnă că voi decideți cine ia campionatul, cine retrogradează. Atât de greu e să implementați VAR-ul ăsta? Tot ne chinuim, suntem ultimii. Exista în Belarus, în Ucraina, liga a doua, despre ce vorbim?!”, a declarat Ciprian Marica, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT