Fotbal intern

Ciprian Marica atacă LPF și FRF: ,,Este un abuz ca un club să-și facă strategia în funcție de interesele echipei naționale”

02.09.2020 | 13:24
Ciprian Marica ataca LPF si FRF Este un abuz ca un club sasi faca strategia in functie de interesele echipei nationale
ADVERTISEMENT

Ciprian Marica, patronul echipei Farul Constanța, cere LPF și FRF să scoată din regulament obligativitatea regulii U 21, pentru echipele din Liga 1 și Liga 2 și consideră că este o prevedere abuzivă.

Fostul jucător al echipei naționale a debutat la echipa mare a lui Dinamo la mai puțin de 18 ani, însă de această dată nu se află de partea tinerilor jucători, pe care îi consideră că sunt forțați să intre în prima echipă deși nu au suficientă valoare.

ADVERTISEMENT

În Liga 1 este obligatoriu să începi meciul cu doi jucători U21 pe teren și să îl termini cu minim un jucător, în timp ce la Liga a doua este obligatoriu să fie pe teren pe tot parcursul meciului un jucător U21 și unul U19.

Ciprian Marica e de părere că trebuie să fie un echilibru între regulamente și meritocrație

Decizia lui Dan Petrescu de a scoate un jucător U21 după doar 24 de secunde, a stârnit o întreagă discuție pe această temă, devenind subiect de râs la nivel internațional, iar Marica a subliniat acest lucru: ,,Vedem că nu e uşor să faci pasul la seniori. Ne-am bucurat şi poate ne-am grăbit să ne bucurăm pentru rezultatele la echipa naţională de sub 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Urmărind acum aceşti copii, vedem că nu au făcut pasul către echipa de seniori sau nu sunt toţi în cele mai bune condiţii”.

Fostul atacant le-a răspuns și celor care îl acuză că nu susține fotbaliștii tineri: ,,Mi se pare că este mult prea mult şi nu numai. Aceşti copii nu numai că au şansa nemeritat – asta nu înseamnă că nu susţin copiii – dar nu mi se pare corect. Iar mai departe văd şi frustrare pe chipul lor”.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica atacă direct LPF și FRF

La finalul meciului câstigat in extremis de Farul, în deplasare la Petrolul, Marica a răbufnit: ,, …se vede că unii dintre ei nu fac faţă la acest nivel şi îi chinuim pur şi simplu doar pentru că trebuie să joace obligatoriu. E trist că nimeni nu vede lucrul ăsta”.

Actualul patron al lui Farul Constanța crede cu tărie că echipele club nu trebuie să își facă strategia în funcție de interesele echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

,,Este un abuz după părerea mea să obligi o echipă de fotbal să îşi facă strategia în funcţie de interesele echipei naţionale. Nu cred că o regulă ar trebui să îngrădească dreptul la performanţă, valoarea jucătorului, să joace cel care e mai bun”, a mai declarat Marica.

ADVERTISEMENT