Fotbal international

Ciprian Marica, comentarii acide după scandalul cu Sebastian Colțescu: ”Nu despre rasism e vorba”

09.12.2020 | 11:01
Ciprian Marica comentarii acide dupa scandalul cu Sebastian Coltescu Nu despre rasism e vorba
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ciprian Marica a vorbit despre scandalul de rasism în care este implicat Sebastian Colțescu și consideră că s-a făcut un circ mult prea mare pentru o eroare de exprimare.

Rezervă la meciul PSG – Bașakșehir, Colțescu a avut o remarcă rasistă la adresa lui Pierre Webo, antrenorului secund al oaspeților, motiv pentru care jucătorii turci au inițiat un protest de amploare, s-au retras la vestiare și au refuzat să mai reia partida.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat și a anunțat că  va lua măsuri în funcție de raportul UEFA.

Scandalul de rasism cu Sebastian Colțescu l-a înfuriat pe Ciprian Marica

”Colțescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare, e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal!”, a spus Ciprian Marica despre scandalul în care estre implicat Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

”Să fim serioși, rasismul există, e de condamnat în orice situație, dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Colțescu. S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult!”, a mai scris fostul atacantul pe contul de Facebook.

”Știu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nicio reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica scandal Sebastian Colțescu

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ați făcut show în seara asta! Din păcate, totul a pornit de la o greșeală de exprimare a lui Colțescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor.

Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a notat Marica.

ADVERTISEMENT

Și fostul arbitru internațional Cristi Balaj îl apără pe Sebastian Colțescu, dar dă un verdict dur și crede că acesta va fi sacrificat pentru a se da un exemplu în lupta împotriva rasismului.

ADVERTISEMENT