A venit explicaţia pentru neconvocarea lui Săpunaru la naţională: “Încerca să facă legea în vestiar! Jucătorilor tineri nu le-a convenit!”

Francisc Oprea   
în Echipa nationala
04/09/2019, 20:53
A venit explicaţia pentru neconvocarea lui Săpunaru la naţională: “Încerca să facă legea în vestiar! Jucătorilor tineri nu le-a convenit!”
Săpunaru a decis să se retragă de la echipa națională. Sursă Foto: Sportpictures

Ciprian Marica a comentat retragerea lui Cristi Săpunaru. Fostul mare internațional declară că fundașul central încerca să se impună în lotul tricolorilor, având reacții exagerate. Ieșirile nu erau pe placul jucătorilor din noua generație, acesta fiind motivul pentru care selecționerul Cosmin Contra nu l-a convocat pe Săpunaru pentru dubla cu Spania și Malta.

  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.85 este cota pentru “peste 2,5 goluri” la meciul România – Spania. Vezi toate cotele AICI

Ciprian Marica dezvăluie motivele retragerii lui Săpunaru

Fostul mare internațional Ciprian Marica a comentat decizia surprinzătoare luată de Cristi Săpunaru, de a se retrage de la echipa națională, după ce nu a fost convocat pentru dubla cu Spania și Malta. Marica dezvăluie comportamentul din vestiar al fundașului, care avea obiceiul de-și impune punctul de vedere, reacții ce îi deranja pe fotbaliștii mai tineri.

De multe ori exagera cu nişte reacţii. Vine o nouă generaţie care nu mai tolerează ce se întâmplă. Ridica tonul, încerca să facă legea la echipă, îi certa pe toţi…nu era chiar uşor de gestionat. Iar cei din noul val nu prea suportau aşa ceva. De aceea cred că nu l-a mai convocat Contra şi s-a ajuns aici“, a declarat Ciprian Marica la Digisport.

Ciprian Marica dezvăluie de ce s-a retras Săpunaru. Sursă Foto: Sportpictures
Ciprian Marica dezvăluie de ce s-a retras Săpunaru. Sursă Foto: Sportpictures

Decizia lui Cristi Săpunaru

Cristi Săpunaru a surprins pe toată lumea când și-a anunțat retragerea de la echipa națională. Om de bază în primele jocuri din aceste preliminarii, fundașul central nu a fost convocat de Cosmin Contra pentru primele meciuri din această toamnă. În cursul zilei de marți, Federația Română de Fotbal anunța decizia luată de Săpunaru, alături de prima reacție a fotbalistului.

Începând cu anul 2008, când a debutat sub tricolor, Cristi Săpunaru a adunat 36 de selecții pentru prima reprezenativă a României. Cele mai importante realizări pentru fundașul central au fost cele două calificări la turneele finale ale Campionatelor Europene din 2008 și 2016. Chiar dacă la competiție organizată de Austria și Elveția Săpunaru a stat pe banca la toate cele 3 jocuri din grupă, la turneul final din Franța, fotbalistul a fost integralist la tricolori, care, la fel ca în 2008, au părăsit competiția după faza grupelor.

  • 35 de ani are Cristi Săpunaru
  • 36 de selecții are fundașul la echipa națională
Închide ×