Fotbal intern

Motivul absenţei lui Marica la EURO 2008: “Mi-a spus că a greşit”

Ciprian Marica s-a retras din fotbal la finalul sezonului 2015-16, fostul internaţional fiind afectat de accidentări în perioada scurtă petrecută la Steaua. Ajuns la 31 de ani, fostul atacant a...
19.08.2017 | 10:00
Motivul absentei lui Marica la EURO 2008 Mia spus ca a gresit

Ciprian Marica s-a retras din fotbal la finalul sezonului 2015-16, fostul internaţional fiind afectat de accidentări în perioada scurtă petrecută la Steaua. Ajuns la 31 de ani, fostul atacant a vorbit despre câteva dintre momentele de la echipa naţională a României unde a evoluat în 69 de partide şi a marcat 25 de goluri.

Într-un interviu acordat site-ului gsp.ro, Ciprian Marica a rememorat experienţa traită la Campionatul European din 2008. Fostul atacant a povestit că a fost supărat pentru că nu a jucat niciun minut la turneul din Austria şi Elveţia după ce fusese al doilea cel mai bun marcator al tricolorilor în meciurile din preliminarii. Acesta a declarat că Victor Piţurcă a recunoscut ulterior că a greşit când nu i-a oferit şansa să joace la turneul final.

“Mă aşteptam să evoluez la Euro, mai ales că avusesem o contribuţie importantă la calificare. Ieşisem al doilea marcator al naţionalei din preliminarii, după Mutu. Dar încă dinainte să plecăm spre turneul final Piţurcă m-a surprins când mi-a zis că ar vrea să înceapă primul meci cu Daniel Niculae. Era contra Franţei. Am fost puţin supărat. Mi-a transmis că voi juca sută la sută cu Italia, dar am avut acel ghinion al unei ciocniri dure cu Marius Niculae la un antrenament. M-am consolat cu ideea că trebuie să marcăm cu Olanda, la ultimul meci din grupă, şi m-am gândit că, în fine, voi intra. Piţurcă mi-a transmis însă iar că vrea să joace cu Marius Niculae, că e mai robust şi mai pe forţă. Iar în timpul partidei m-a trimis la încălzire prin minutul 20

L-a trimis şi pe Didi Prodan să-mi zică să fac nişte sprinturi, m-a chemat apoi la bancă şi mi-a zis să stau jos! L-a introdus pe Florentin Petre, care nu se încălzise deloc. L-am întrebat: “Bre nea Piţi, de ce nu m-ai băgat atunci?”. Zice: “Da, bă, cred că am greşit”. Aşa a fost să fie! Nu sunt supărat, dar mi-aş fi dorit să joc. A fost frustrant să fiu acolo şi să nu prind niciun minut”, a declarat Ciprian Marica pentru gsp.ro.

Ciprian Marica a jucat pentru echipa naţională a României în perioada 2003-2014, fostul atacant strângând 69 de selecţii, timp în care a marcat 25 de goluri. În topul celor mai buni marcatori din istoria tricolorilor, fostul dinamovist este la egalitate cu Viorel Moldovan, cei doi fiind devansaţi de Iuliu Bodola, Gică Hagi şi Adrian Mutu.