Fotbal international

Ciprian Marica îi face praf pe Maxim, Chipciu şi Keşeru. “Centrări către nimeni! Au fost şterşi!”

08.09.2018 | 11:59
Ciprian Marica ii face praf pe Maxim Chipciu si Keseru Centrari catre nimeni Au fost stersi

Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naţionale a României, a vorbit despre meciul cu Muntenegru, scor 0-0, din Liga Naţiunilor, care a avut loc pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, iar acesta nu a ezitat niciun moment când a venit vorba să îi facă praf pe Alex Maxim, Alex Chipciu şi Claudiu Keşeru.

Fostul atacant al FCSB-ului a explicat de ce i-a desfiinţat pe Alex Maxim, Chipciu şi Keşeru şi a ţinut să evidenţieze lipsa atitudinii din lotul antrenat de Cosmin Contra.  Mai mult, Ciprian Marica şi-ar fi dorit să-l vadă jucând pe George Ţucudean.

Ciprian Marica îi face praf pe Maxim, Chipciu şi Keşeru

 ”La echipa națională trebuie să fii 150%, nu 100%! N-am văzut atitudine sau acea autodepășire în astfel de situații. Aș pune evoluția lor pe o zi proastă și le-aș da încrecere în continuare, pentru că peste trei zile urmează meciul colosal cu Serbia. Cu o victorie, sârbii s-ar detașa deja pe primul loc, așa că ne trebuie un rezultat bun acolo.

Ai nevoie de toți jucătorii să fie concentrați. Dacă sunt doi, trei care nu se ridică la nivelul așteptărilor, atunci sunt probleme! Din păcate, surpriza neplăcută este Maxim, jucător care evoluează în Bundesliga care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. La fel, Chipciu și Keșeru au fost destul de șterși în evoluție, n-au avut cea mai bună zi a lor”, a spus Ciprian Marica la o emisiune de sport.

”S-a văzut diferența de atitudine față de mandatul precedent, ar fi fost bine să plecăm cu un succes, mai ales că jucam acasă. Eu mă așteptam la mai multe ocazii, la mai multă claritate și luciditate pe faza de atac, a lipsit pasa finală pe vârf.

Au fost însă foarte multe centrări mai la nimeni, către cine, căci Keșeru este un jucător de picior stâng, cu un șut excelent, dar de careu și nu jucărtor care să lupte cu ei la cap. Astfel de centrări ar fi mers pentru Țucudean, care este mai înalt și care ar fi putut pune probleme într-un astfel de sistem tactic. Surprinderea mea este aceea că faza cea mai frumoasă de joc a fost făcută de un fundaș, de Chiricheș”, a mai spus fostul internaţional român.

Dinu Gheorghe l-a desfiinţat pe Alex Maxim

Ciprian Marica nu a fost singurul om din lumea fotbalului care l-a desfiinţat pe Alex Maxim. Dinu Gheorghe a avut şi el o reacţie acidă la adresa fotbalistului care evoluează în Bundesliga, dar şi a lui Paul Anton, despre care a spus că nu are ce căuta în lotul convocat de Cosmin Contra. Mai mult, Dinu Gheorghe cede că Dan Nistor este “două clase peste Alex Maxim”.

Paul Anton şi Claudiu Keşeru la echipa naţională a României

“Se face și o selecție pe anumite interese. Nu aveau ce căuta în lot Anton și Maxim, asta e părerea mea. Ce a adus Maxim nou la lot? Nistor e două clase peste el. Un exemplu doar, da? Eu spun că asta nu vrem să recunoaștem. Tot ne mințim că va exploda mămăliga la Belgrad, că o să facem ce n-a făcut nimeni niciodată, că putem să câștigăm grupa. Ce grupă să câștigăm? Așa cum jucăm, putem câștiga grupa?”a spus Dinu Gheorghe.