Fotbal intern

Ciprian Marica îl critică dur pe Cosmin Contra după România – Spania 1-2. ”Ne simţeam inferiori. Cu ce să-i surprindem? Cu 5 fundaşi?”

06.09.2019 | 10:02
Ciprian Marica il critica dur pe Cosmin Contra dupa Romania  Spania 12 Ne simteam inferiori Cu ce sai surprindem Cu 5 fundasi

Echipa națională a Românei a fost învinsă de Spania, scor 1-2, în etapa a 5-a din Grupa F din preliminariile Campionatului European 2020, iar Ciprian Marica l-a criticat dur pe Cosmin Contra pentru modul în care a ales să pregătească partida de pe Arena Națională. Acesta susține că ‘tricolorii’ au fost inferiori ibericilor și că nu puteam să îi surprindem cu cinci fundași.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,42 este cota pentru “peste 1,5 goluri” la Kosovo – Cehia. Vezi toate cotele AICI

Cosmin Contra, criticat de Ciprian Marica după România – Spania 1-2

Noi trebuie să ne mulţumim că scorul nu a luat proporţii. Jocul echipei noastre a fost slab spre foarte slab. Ne încântă acest final, dar cu ce îi surprindeam noi pe spanioli? Cu cinci fundaşi sigur nu”, a spus fostul atacant al naţionalei la ProTV. 

Cred că surpriza lui Contra n-a fost cea mai indicată, să te aperi cu cinci fundaşi sperând să ai avantaje pe benzi în atac. Echipa noastră nu avea o idee clară, nu avea iniţiativă. Spania avea posesia, nu ne întâlneam cu mingea, le-o dădeam uşor, ne simţeam inferiori. Va fi foarte importantă reacţia de la meciul cu Malta, de duminică. Noi nu cu Spania ne măsurăm forţele, suntem departe de ceea ce joacă Spania şi de valoarea individuală a jucătorilor, a mai spus Ciprian Marica.

Cosmin Contra le dă indicații elevilor săi în meciul România - Spania, scor 1-2. Sursă foto: sportpictures.eu
Cosmin Contra le dă indicații elevilor săi în meciul România – Spania, scor 1-2. Sursă foto: sportpictures.eu

Programul României din Grupa F

Pentru echipa națională a României urmează meciul cu Malta de duminică, 8 septembrie, de la ora 19.00, din preliminariile EURO 2020, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. În luna octombrie vor avea loc alte două partide, tricolorii lui Cosmin Contra vor juca în deplasare cu Insulele Feroe pe 12 octombrie, iar trei zile mai târziu primesc vizita Novergiei. Pe 15 noiembrie se joacă România – Suedia, de la ora 21.45, iar ultimul meci al grupei are loc pe Wanda Metropolitano, când tricolorii își vor măsura forțele din nou cu Spania, pe 18 noiembrie, ora 21.45.

După partida cu Spania de pe Arena Națională, România se află pe locul 4 în clasamentul Grupei F din preliminariile Campionatului European 2020, cu 7 puncte. Pe primul loc se află Spania (15 puncte), urmată pe poziția a 2-a de Suedia (10 puncte) și Novergia (8 puncte). Malta este pe 5 (3 puncte) și ultinul loc în clasament este ocupat de Insulele Feroe (0 puncte).