Sport

Daniel Pancu a intervenit în duelul dintre Ciprian Marica și Mirel Rădoi: „A fost un discurs mult prea dur!”

Ciprian Marica îi dă replica lui Mirel Rădoi și explică de ce ar trebui să renunțe selecționerul la echipa națională după rușinea cu Islanda, care ne-a compromis șansele la barajul pentru Campionatul Mondial.
12.11.2021 | 20:20
Daniel Pancu a intervenit in duelul dintre Ciprian Marica si Mirel Radoi A fost un discurs mult prea dur
ADVERTISEMENT
12-11-2021
18:19

Daniel Pancu a intervenit în scandalul dintre Ciprian Marica și Mirel Rădoi

Daniel Pancu a intervenit în disputa dintre Ciprian Marica și Mirel Rădoi spunând că selecționerul a greșit folosind un discurs mult prea dur pentru a-l ataca pe fostul său coechipier de la națională.

Nu trebuia să îi răspundă. Toți ne putem da cu părerea și mecanicul din colț. Nu cred că exista vreun conflict între ei, doar că unul a fost la Steaua, altul la Dinamo… bine, Marica s-a retras de la FCSB.

I-a răspuns dur rău de tot… sunt cuvinte grele”, a spus Daniel Pancu, la TV TelekomSport.

Ciprian Marica a intervenit în discuție și a explicat din nou ce i-a reproșat de fapt lui Mirel Rădoi: „Dacă îi ceream lui Rădoi să mai rămână, mai ales că după ultimele meciuri părea că suntem bine… după jocul de aseară mă așteptam ca împreună cu președintele FRF să anunțe că va continua la națională. Nu puteam să concep că nu va veni înainte de joc și va anunța.

Dacă s-ar fi întâmplat asta, rezultatul ar fi fost altul. E inadmisibil să ne confruntăm iar cu astfel de lucruri, să ne trezim fără selecționer în fața unui baraj. E bătaie de joc!.

Să mă ierte Dumnezeu, Mirel nu e copilul lui nea Mihai? E un antrenor cu experiență, vrea să ajute, nu să încurce, dar acum suntem poate prea mari să mai dăm atenție cuiva care strigă din tribună”.

Ciprian Marica ține azi „prima pagină” a site-urilor de specialitate. După scandalul cu Ilie Năstase, pe care fostul internațional îl neagă, iar fostul tenismen îl ațâță, Marica a ieșit pe contraatac și-i dă replica selecționerului Mirel Rădoi.

Ciprian Marica îi dă replica lui Mirel Rădoi: „Nu am reușit să batem acasă o Islandă răvășita de scandaluri și de schimbări de generație… atunci de ce să mai stea selecționerul?”

După egalul cu Islanda, care ne-a privat, în proporție de 99%, de participarea la barajul de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, iarna viitoare (21 noiembrie-18 decembrie), Marica l-a criticat pe Mirel Rădoi, la fel ca întreaga suflare fotbalistică de la noi, excepție fiind conducerea FRF și… Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT

„Mai bine pleci acum! De ce să mai stai o partidă? Vedem ce poate să facă o declarație aruncată fără să gândești. E trist. Eram la mâna noastră. Dar se pare că ni le facem tot cu mâna noastră. E un dezastru! N-am văzut determinare, n-am văzut ambiție. Previzibil totul” – Ciprian Marica

Mirel Rădoi a fost foarte deranjat de „aprecierile” lui Ciprian Marica și a spus-o cu subiect și predicat public, la conferința de presă de după egalul echivalent cu o înfrângere.

„Pe Marica îl știu mai bine decât voi, am fost colegi de generație. Ajungi să-i știi limitele colegului când petreci mult timp cu el. E proverbul ăla: «Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui» (n.r. – parafrazare a expresiei: «Nu te certa niciodată cu un prost, că te aduce la nivelul lui și te bate cu experiența»). N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat” – Mirel Rădoi

„Și copilul meu să fie pe banca tehnică a României, dacă lucrurile nu sunt în regulă eu nu pot să mint și nici sa mă uit în altă parte, să mă fac că nu văd”

Ciprian Marica i-a dat replica fostului să coechipier ajuns selecționer pe pagina sa de facebook, unde explică faptul că, oricât de coechipieri au fost și au împărțit bucurii și necazuri pe teren, „Rezultatele sunt cele care contează și exprimarea echipei în teren care a dus la aceste rezultate”.

ADVERTISEMENT

Iar dacă „nu am reușit să batem acasă o Islandă răvășita de scandaluri și de schimbări de generație… atunci de ce să mai stea selecționerul? Pentru că demisia de onoare e un gest de asumare…”. Clar și tranșant.

Toate răspunsurile lui Ciprian Marica și explicațiile, și opiniile sale despre greșelile făcute atât de Mirel Rădoi, cât și de conducerea FRF le găsiți în rândurile următoare, textul mot-a-mot postat de fostul internațional pe pagina sa de facebook.

ADVERTISEMENT
  • „Mi-a transmis Mirel în conferința de presă că nu pune preț pe aprecierile mele fiindcă nu sunt interesat de antrenorat și ca atare nu ma pricep”
  • „? Si are dreptate când zice ca nu sunt interesat sa profesez ca antrenor. Eu am ales alt drum. Toată lumea vrea să primească de la fotbal, eu am ales sa dau fotbalului o parte din ceea ce mi-a oferit”
  • „? Cu Mirel Radoi am împărțit ani în șir vestiarul echipei naționale. Am trăit împreună bucurii și necazuri cu tricolorul pe piept. E un băiat deosebit și un om de valoare”
    „ Dar nu despre asta trebuie să vorbim noi când vorbim despre România. Rezultatele sunt cele care contează și exprimarea echipei în teren care a dus la aceste rezultate”
  • „? Or cifrele, faptele sunt dezastruoase. Într-un an de zile o echipă în regres maxim, Islanda, ne-a ucis speranțele pentru doua turnee finale. Islanda, nici dacă alegea Mirel nu putea găsi un adversar mai convenabil pentru barajul de anul trecut”
  • „? La fel cum nici dacă alegea Mirel nu găsea adversari mai facili în grupa asta de calificare. Armenia, Islanda, Macedonia, Liechtenstein. Sa fim serioși!”
  • „? Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc. Și ne comportăm ca și când ne/am născut înfrânți, iar pe mine asta mă deranjeaz㔄
  • „? Prin toate canalele media am cerut rămânerea selecționerului dacă ne calificam la baraj. Dar nu am reușit sa batem acasă o Islanda răvășita de scandaluri și de schimbări de generație. Și atunci de ce sa mai stea selecționerul?”
  • „? Pentru ca demisia de onoare e un gest de asumare. Or dacă la fiecare pas greșit selecționerul iese și spune ca este vina lui, de ce s-ar supăra dacă eu trag concluzia ca a greșit? Fiindcă a greșit grav cu anunțul ca va pleca venit înainte de un meci decisiv. A preluat el greseala enorma a Federației, care nu i-a oferit un contract complet și a inoculat în subconștientul jucătorilor un alibi”
  • „⚽ Iar joi seara asa s-a jucat, la alibi. Am văzut un calm ciudat, pase laterale, nu am văzut ambiție, agresivitate nici presiune, nici lupte, nici lacrimi la final ca am ratat asa de ușor o prezenta la baraj„
  • „? Serios, nici nu mi-am dat seama ca s-a terminat meciul, era așa o liniște pe gazon, de parca nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar Chiriches s-a pus în genunchi, la un moment dat, dar parcă așa, doar de poză”
  • „Îi mai țineți minte pe Dorinel, pe Contra, pe Marius Niculae cum plângeau pe teren după o așa ratare? Se mai dau încă imagini cu ei pe la TV, sau ii găsiți pe YouTube”
  • „❗ Și în asemenea situație, demisia selecționerului ar fi venit ca un semnal de alarma. Pentru că am omorât fotbalul și ne grăbim să-l ingropam și sa ii punem cruce. Sportul, în general, a murit în România și nu face nimeni!”
  • „❗ În concluzie, tot ce am comentat la meciurile echipei naționale am comentat la adresa celor implicați, răspunzători pentru rezultate. Nu a contat ca a fost Daum, Contra, un prieten foarte bun, Radoi, un coleg și un om pe care îl respect. Nu am nimic personal cu nimeni”
  • „Dar și copilul meu sa fie pe banca tehnica a României?, dacă lucrurile nu sunt în regulă eu nu pot să mint, și nici sa ma uit în altă parte, sa ma fac ca nu văd”
  • „Aplaud ? ce e de aplaudat și punctez ce nu mi se pare în regula. Fiindcă progresul vine doar dacă înveți din greșeli”
  • „?Poate nu ma pricep eu cum se pricep alții la antrenorat, dar, din păcate pentru România, am cam avut dreptate în ceea ce am remarcat! La final, chiar țin sa-i transmit un mesaj personal lui Mirel: dincolo de toate, sunt convins că vei ajunge un mare antrenor. Îți țin pumnii!”
Ciprian Marica si Mirel Radoi
Ciprian Marica și Mirel Rădoi pe vremea când erau „mai” coechipieri și, cu siguranță, mai prieteni decât după România – Islanda 0-0. Sursa foto: facebook
  • 72 de meciuri, în care a marcat 25 goluri, a jucat Ciprian Marica la echipa națională, între anii 2003 și 2014
  • 67 de meciuri, în care a marcat 2 goluri, a jucat Mirel Rădoi la echipa națională, între anii 2000 și 2010 
ADVERTISEMENT