Sport

Ciprian Marica mizează pe patriotismul lui Mirel Rădoi: „Spunea că se ridică la imn și în casă. Dacă ești naționalist, trebuie să rămâi!”

Ciprian Marica a recunoscut pe patriotismul lui Mirel Rădoi.
13.10.2021 | 21:47
Ciprian Marica mizeaza pe patriotismul lui Mirel Radoi Spunea ca se ridica la imn si in casa Daca esti nationalist trebuie sa ramai
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al naționalei a recunoscut că nu știe dacă Mirel Rădoi va pleca într-adevăr de la naționala României, dar mizează pe naționalismul selecționerului.

Înainte de meciurile cu Germania și cu Armenia, Mirel Rădoi a recunoscut că atunci când juca în Arabia și auzea imnul României cântat înaintea meciurilor, se ridica în picioare în propria casă, ducând mână la inimă.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica mizează pe patriotismul lui Mirel Rădoi

Ciprian Marica a recunoscut că mizează pe patriotismul lui Mirel Rădoi în decizia selecționerului de a pleca sau de a rămâne la naționala României: „La nemți s-a întâmplat să își anunțe selecționerul plecarea. Ce a fost după la ei? Haos!

E incredibil și încerc să fiu cât se poate de empatic. Dar ți se întâmplă o dată… sunt niște probleme acolo, la Federație. Momentul e unul asumat de Mirel”.

ADVERTISEMENT

„Acolo s-a întâmplat ceva, pentru că Federația știa că el își va termina contractul. N-au vrut să-și asume.

Mai e o chestie, citeam ce mai spunea Mirel Rădoi că se ridică în picioare la imnul României și în casă, de-asta cred că nu poate să lase echipa națională”, a mai spus Ciprian Marica, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Mirel și-a făcut mâna pe națională!”

Ciprian Marica a continuat și a mai spus că Mirel Rădoi a fost ajutat mult de Federația Română de Fotbal, pentru că și-a „făcut mâna” pe echipa națională, fiind la început de drum din postura de antrenor:

„El și-a făcut mâna cu echipa națională, primul impact a fost dezastruos, iar acum când se pare că a pus-o pe roate ne lași baltă. Dacă ești naționalist și dai totul pentru națională, trebuie să rămâi. E vorba de management aici. 

ADVERTISEMENT

Nu cred că presa ar fi fost vinovată, pentru că să nu uităm ce s-a întâmplat cu Pițurcă, Anghel Iordănescu și au mai fost. E clar că presiunea e mai mare la echipa națională, nu mai poți să spui că e ca la o echipă de club”.

„Nu știu dacă e cel mai bun moment, dar aici cei de la Federație trebuiau să intervină și să aibă o discuție cu el. Să-l întrebe dacă e ok că s-a gândit acum la plecare.

Am discutat cu Mirel de ce l-a convocat pe Markovic. El mi-a spus că ține dietă, că e mai serios, că a slăbit rapid. Dar asta l-am întrebat, de ce judecă un jucător în afara terenului, indiferent ce face. La națională ar trebui să fie convocați cei mai în formă jucători”, a mai spus fostul atacant al naționalei.

„Andone de ce să nu fie luat în calcul?”

„Andone nu ar fi putut să fie luat în calcul ca selecționer? Are experiență cât toți la un loc, nu dau nume. Dar are experiență, de ce nu ar putea să fie o variantă pentru România?

Îmi place cum încearcă domnul Stoichiță să se scoată, mi-e drag că mi-a fost și antrenor, dar care e finalitatea, că nu prea se vede nicio finalitate.

Eu i-aș lua în calcul pe Gâlcă, Mutu, la Hagi nu vă gândiți, că e bine la Farul, de-abia s-a apucat de treabă. Ar mai putea fi Boloni, Andone.

E o discuție, dar sunt curios ce se va întâmpla. Eu chiar sper ca Mirel Rădoi să se răzgândească, știu că e oltean, știu că e încăpățânat, poate i-am dat o idee de strategie și să-și surprindă jucătorii. Eu nu vreau să cred că pleacă acum.

În primă fază, mă gândesc cine ar putea fi acceptat acolo. Dan Petrescu nu cred că poate să vină pentru două jocuri… eu am glumit când am spus că Gică Hagi nu pleacă de la Farul. E singurul om la care s-a văzut o schimbare de când a venit la Farul, sincer.

Cum arăta echipa înainte de venirea lui, cum arată acum”, a mai spus Ciprian Marica, fiind contrariat de unele decizii luate de FRF.

România mai are de jucat două meciuri în grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar, pe teren propriu cu Islanda și în deplasare cu Liechtenstein.

ADVERTISEMENT