Fotbal intern

Ciprian Marica, patron la Farul Constanța! A cumpărat brandul cu 41.300 de euro

03.07.2018 | 14:24
O nouă lovitură devastatoare pentru Ciprian Marica după scandalul amoros de la Cluj. E acuzat „că face evaziune fiscală” împreună unul dintre miliardarii de top ai României

Fostul internațional Ciprian Marica a devenit, marți, patronul lui Farul Constanța. Atenție: nu echipa care evoluează în Liga 2, ci al unui… brand! Fostul atacant de la Dinamo și FCSB a plătit 41.300 de euro pentru a deține sigla, palmaresul și culorile fostului club Farul, aflat în lichidare judiciară după intrarea în faliment, pronunțată de Tribunalul Constanța în data de 12 octombrie 2015.

Licitația care a avut loc marți ar fi trebuit să se desfășoare în plic, iar Ciprian Marica era dispus să plătească 35.000 de euro. În această dimineață, datele problemei s-au schimbat și deși nu era trecut în caietul de sarcini, licitația a avut loc cu strigare.

Fostul internațional Ciprian Marica a devenit patron la Farul Constanța, după ce a cumpărat brandul
Fostul internațional Ciprian Marica a devenit patron la Farul Constanța, după ce a cumpărat brandul

Ciprian Marica, patron la Farul Constanța

Ciprian Marica a devenit patron al brandului Farul Constanța după ce a plătit 41.300 de euro la licitație, el fiind reprezentat de Lizeta Haralambie, avocata fostului primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, acum „pierdut” undeva în Madagascar pentru a scăpa de o condamnare la 6 ani și jumătate de închisoare cu executare.

În urma acestei victorii, Ciprian Marica a preluat brandul de la fostul patron Giani Nedelcu. Acum, fostul internațional va trebui să negocieze cu suporterii, cei care au înființat și au susținut SSC Farul, echipa promovată în această vară în Liga 2 după un duel încrâncenat cu Progresul Spartac București, decis abia în penultima etapă a Seriei a II-a din Liga 3.

S-a organizat licitaţia astăzi, începând cu ora 13.00. S-a înregistrat o singură ofertă serioasă. Mai era o ofertă, dar nu s-a depus documentaţie şi nu s-au prezentat. A fost o simplă cerere, la fosta licitaţie, prin care ne rugau să amânăm. Am amânat, dar apoi nu s-a depus nicio documentaţie. Ieri, la ora 9.00, a mai fost înregistrată o ofertă de 35.500 de euro exclusiv TVA, din partea unui domn care se numeşte Muhin Laurenţiu, care nu a prezentat în oferta depusă ca date de identificare decât domiciliul. Tot ieri, comisia s-a deplasat la domiciliul declarat şi înscris în ofertă, constatând că acolo nu a locuit şi nu locuieşte niciun domn care se numeşte Muhin.

Am informat creditorul majoritar, ANAF, care ne-a răspuns în scris să organizăm licitaţie publică cu strigare, la care a participat un singur ofertant care avea depusă toată documentaţia înscrisă şi aprobată, inclusiv scrisoarea de garanţie bancară, Ciprian Marica, reprezentat prin împuternicit, avocat Lizeta Haralambie, care a adjudecat la preţul de 41.300 de euro exclusiv TVA. Ciprian Marica are termen de plată de 30 de zile“, a declarat Corina Curutz, administratorul CC Insol SPRL.