Fotbal intern

Ciprian Marica, pesimist după tragerea la sorți din Liga Națiunilor: ”Austria și Norvegia sunt net superioare. Plecăm cu șansa a treia”

04.03.2020 | 14:27
ADVERTISEMENT

Naționala României condusă de Mirel Rădoi va avea o misiune extrem de dificilă în ediția a doua din Liga Națiunilor. În fața ”tricolorilor” au ieșit în cale, la tragerea la sorți de la Amsterdam, Austria, Norvegia și Irlanda de Nord. Fostul atacant al primei reprezentative, Ciprian Marica, e realist și spune că avem șanse mici de calificare.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,43 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica nu crede în șansele României în Liga Națiunilor: ”Austria și Norvegia sunt net superioare”

Ciprian Marica, un jucător cu peste 70 de meciuri în tricoul primei reprezentative a României, nu are încredere în forța naționalei lui Mirel Rădoi de a trece de grupa de Liga Națiunilor.

În opinia actualului finanțator de la Farul Constanța, Austria și Norvegia sunt naționale mult mai valoroase decât România, iar unica speranță e să batem Irlanda de Nord și să ne consolăm cu locul 3 din grupă.

ADVERTISEMENT

”Fără doar și poate, plecăm cu șansa a treia. Ne vom bate de la egal la egal, poate, cu Irlanda de Nord. În rest, atât Norvegia, cu Odegaard, cu King, cu Haaland, sunt jucători net superiori nouă din punct de vedere individual.

De Austria nu mai vorbim. Și atunci e greu să sperăm că ne vom putea califica sau să avem o șansă în Nations League”, a spus Ciprian Marica, la Prosport.

ADVERTISEMENT

Teoria îi dă dreptate lui Marica: Austria și Norvegia, mult mai valoroase

Teoretic vorbind, naționalele Austriei și Norvegiei sunt mai valoroase decât echipa antrenată de Mirel Rădoi. Dacă România are un lot de jucători, la ora actuală, care se învârte în jurul a 75.000.000 de euro, naționalele lui Alaba și Haaland sunt la un nivel mult mai ridicat.

Dacă ne uităm peste lotul Austriei vedem un conglomerat de nume importante cu cote de piață de 20, 30 și chiar 40 de milioane de Euro.

ADVERTISEMENT

Jucători ca David Alaba, Aleksandar Dragovic, Marko Arnautovic, Marcel Sabitzer sau Martin Hinteregger joacă la echipe de top.

Apoi, privind Norvegia, aici numai Haaland are o cotă de piață de 60.000.000 de euro care, până la ora meciului cu ”tricolorii” va crește cu siguranță.

  • 271.000.000 de euro este cota de piață a lotului Austriei, conform Transfermarkt
  • 93.000.000 de euro este cota de piață a Norvegiei
  • 55.850.000 de euro este cota de piață a lotului Irlandei de Nord
ADVERTISEMENT