Fotbal intern

Ciprian Marica rememorează ultima victorie împotriva Spaniei! Le-a explicat ibericilor căderea României din ultimul deceniu

04.09.2019 | 20:35

Ediția tipărită a publicației spaniole Marca îl are în prim plan pe Ciprian Marica, marcatorul unicului gol la ultima victorie a “tricolorilor” împotriva ibericilor. Fostul atacant oferă și detalii despre atmosfera meciului jucat în 2006 la Cadiz, dar și despre situația actuală a primei reprezentative și a fotbalului românesc în general.

  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,25 e cota pentru o victorie a Italiei în Armenia. Vezi toate cotele AICI

Ciprian Marica rememorează ultimul succes în fața Spaniei

Ciprian Marica a rememorat ultima victorie a tricolorilor cu Spania, meciul amical jucat în 2006 la Cadiz. Fostul internațional amintește că după înfruntarea de acum 13 ani, “Furia Roja” a reușit performanțe incredibile, câștigând un Campionat Mondial și 2 Europene.

A fost un gol foarte important pentru echipa mea naţională şi pentru mine. Spania din acel moment a început să fie o adevărată forţă. A câştigat Campionatul European de două ori, dar şi Cupa Mondială. Aproape de necrezut că au atins acest nivel după ce pierduseră contra noastră, spune Marica.

Marica a reu;it 35 de goluri pentru naționala României. Sursă Foto: Sportpictures
Marica a reu;it 35 de goluri pentru naționala României. Sursă Foto: Sportpictures

“Naționala este datoare publicului”

Marica a dezvăluit pentru Marca și situația actuală a fotbalului românesc, înrăutăță față de anul 2006 din cauza managementul defectuos, a jucătorilor aduși în Casa Pariurilor Liga 1 și modului în care a fost tratată situația juniorilor.

Naţionala României este datoare publicului. Nu am fost capabili să ne facem tinerii jucători să triumfe la cel mai înalt nivel. Fără ca naţionala să se califice la competiţiile importante, cluburile nu au mai avut bani să cumpere jucători sau să-i crească. În România au ajuns fotbalişti pe final de carieră sau liberi de contract. Nu am reuşit să creştem aşa cum ne-am dorit“, susține Marica.

Marica, doar cuvinte de laudă pentru Cosmin Contra

Ciprian Marica îl consideră pe actualul selecționer soluția ideală pentru banca naționalei, amintitind jucătorii promovați la prima echipa. Fostul mare internațional face și o pararelă cu Christoph Daum, în mandatul căruia rezultatele au fost mai mult decât modeste.

“A fost nevoie de multe schimbări, iar Cosmin Contra a avut curajul să titularizeze foarte mulţi tineri. Lângă Chipciu, Ţucudean sau Keşeru au urcat tineri precum Hagi, Man, Băluţă sau Puşcaş…dar schimbarea de generaţii rămâne în continuare una foarte dificilă. Tinerii trebuie crescuţi cu grijă. O echipă naţională are un alt nivel, o altă presiune, se aşteaptă altceva de la ei. Contra este un vulcan! Are o energie incredibilă şi o ambiţie uriaşă. A obţinut rezultate foarte bune cu o echipă cu care, fostul selecţioner, Christoph Daum a pierdut aproape meci de meci. Dar contra nu este un magician, nu poate face minuni”, susține Marica.

Marica, al treilea cel mai bun marcator din istoria României

Ciprian Marica este unul dintre liderii fostei generații de “tricolori”. În 72 de selecții, atacantul retras 2016 a reușit să marcheze 25 de goluri. Cu această statistică, Marica este pe locul 3 într-un clasament al celor mai buni marcatori din istoria primei reprezentative. Gheorghe Hagi, cu 29 de reușite în 90 de selecții, este pe locul secund, în timp ce ierarhia este condusă de Adrian Mutu, cu 30 de goluri în 65 de meciuri.

Marica a debutat la 18 ani în echipa națională, într-un amical cu Italia. Ultima apariție sub tricolor a fost în 2014, contra Greciei în preliminariile Campionatului European. Meciul a fost câștigat de România, datorită reușitei lui Marica.

  • 72 de selecții are Ciprian Marica la naționala României
  • 25 de golurii a reușit Marica sub “tricolor”