Sport

Ciprian Marica se opune naturalizării lui Bradley De Noiijer: ”Nu cred că poate să revoluționeze lucrurile la națională”

FRF vrea să accelereze procesul de naturalizare a fundașului Bradley De Nooijer, însă Ciprian Marica nu crede că acesta poate aduce un plus de valoare la echipa națională.
08.06.2022 | 14:10
Ciprian Marica se opune naturalizarii lui Bradley De Noiijer Nu cred ca poate sa revolutioneze lucrurile la nationala
FRF vrea să accelereze procesul de naturalizare al fundașului Bradley De Nooijer, însă Ciprian Marica nu crede că acesta poate aduce un plus de valoare la echipa națională. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Jucătorul de 24 de ani, care evoluează la Farul Constanța din 2014, este născut în Olanda și a prins chiar o selecție la naționala U17 a batavilor.

Naturalizarea lui Bradley De Noiijer nu e văzută cu ochi buni de Ciprian Marica

Deși este implicat financiar alături de Gică Hagi în proiectul clubului de la malul Mării Negre, Ciprian Marica nu este de acord cu naturalizarea lui Bradley De Nooijer, fiind de părere că astfel de mișcări ar trebui folosite doar în cazul unor fotbaliști excepționali.

ADVERTISEMENT

”Sunt un naționalist convins. Mie nu îmi place povestea asta cu naturalizarea lui X sau Y, cu toate că am văzut la echipe mult mai mari decât noi. Problema stă la noi. Nu trebuie să stăm să naturalizăm jucători, asta demonstrează că noi nu suntem în stare.

Sigur, doar dacă e cazul unei excepții, unui jucător de mega valoare care vine și schimbă fața echipei naționale. Bine, faci un compromis pentru ăsta, vine și ne ajută din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Oricât ar fi la noi la echipă, Bradley De Nooijer nu consider că este jucătorul care să poți să spui că dacă vine la echipa națională schimbă și revoluționează lucrurile. Așa cum a fost cazul lui Camora, vreau să fiu echidistant și să zic că nici el nu a adus nimic în jocul echipei naționale pentru a trebui să faci un astfel de efort”, a declarat Marica, la Pro Arena.

Camora, printre cei mai slabi ”tricolori” la Zenica

Fundașul portughez Mario Camora este primul jucător străin naturalizat și folosit la echipa națională. Însă, decizia a fost îndelung criticată de majoritatea oamenilor de fotbal, aceștia considerând că jucătorul de la CFR Cluj nu e cu nimic superior românilor de pe post.

ADVERTISEMENT

După ce a fost rezervă în partida din Muntenegru, acolo unde pe postul de fundaș stânga a fost folosit Nicușor Bancu, Camora a intrat titular în meciul din Bosnia, însă prestația sa a fost una modestă în ciuda efortului depus.

Jucătorul campioanei din Casa Pariurilor Liga 1 nu a scăpat nici de criticile lui Cornel Dinu, care a analizat pentru FANATIK jocul modest al portughezului, dar și a coechipierului său din banda dreaptă, Cristian Manea.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au fost ţinta ironiilor după Bosnia – România 1-0, a doua înfrângere din Liga Naţiunilor. Fanii naţionalei i-au taxat dur pe jucătorii lui Edi Iordănescu, după un nou meci slab.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,01 este cota pentru „se marchează în prima repriză” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT