Sport

Academia de Fotbal Ciprian Marica s-a deschis! Gică Hagi, la lansarea unui proiect impresionant: „Va fi locul unde visele prind aripi”. Foto

Ciprian Marica și-a deschis propria Academie de Fotbal, care va activa la Baza Sportivă Năstase & Marica, iar printre cei care i-au fost alături la lansare s-a numărat și Gică Hagi.
07.06.2024 | 12:51
Ciprian Marica și-a deschis academie în colaborare cu Gheorghe Hagi
ADVERTISEMENT

Academiile de fotbal sunt tot mai populare în rândul foștilor fotbaliști, care vor să formeze noi talente. Printre academiile de fotbal populare sunt cele ale gloriilor Generației de Aur, mai ales Gheorghe Hagi.

Ciprian Marica și Gheorghe Hagi, parteneriat pentru viitor

Fostul atacant internațional și-a deschis propria academie de fotbal, acolo unde va colabora chiar cu Gheorghe Hagi. „Regele“ a fost prezent la evenimentul de lansare al viitoarei academii a lui Ciprian Marica.

ADVERTISEMENT

În cadrul proiectului mai este implicat și Eduard Wagner, iar obiectivul principal este crearea noilor talente ale fotbalului românesc. Ciprian Marica a împrumutat metodologia de la Gheorghe Hagi, iar antrenamentele vor fi la baza sportivă Năstase & Marica.

„Vreau să promovez, prin Academia de Fotbal pe care o lansez azi, nu doar excelența sportivă, ci și valorile fundamentale ale disciplinei, respectului, muncii în echipă și fair-play-ului. Vreau ca fiecare copil care pășește pe terenul nostru să plece de aici nu doar un fotbalist mai bun, ci și un om mai bun.

ADVERTISEMENT

Acest proiect reprezintă încununarea carierei mele, a educației și a viziunii mele pe termen lung. Vreau să fiu, prin implicarea mea, un punct de referință în formarea viitoarelor generații de fotbaliști și să contribui la dezvoltarea fotbalului românesc”, declară Ciprian Marica, fondatorul Academiei.

academie marica
Gică Hagi i-a fost alături lui Ciprian Marica la lansarea Academiei de Fotbal care-i poartă numele

Ce propune noua Academie a lui Marica

Academia de Fotbal Ciprian Marica propune nu doar antrenamente de fotbal, ci și consiliere psihologică și de nutriție. Cocheta bază din nordul Bucureștiului va primi copii cu meniuri deja gândite, terenuri indoor sau outdoor, sală de fitness, safe-guard sau vestiare tehnologizare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții noii academii de fotbal au anunțat că vor avea loc preselecții riguroase pentru copii. De altfel, vor exista și sisteme de burse și granturi pentru tinerii fără resurse financiare.

Conform website-ului academiei, cei mai buni fotbaliști formați de Ciprian Marica vor ajunge sub comanda lui Hagi. Prin această posibilitate, Gheorghe Hagi și-a asigurat o selecție fără eforturi suplimentare.

ADVERTISEMENT

Noile talente ale fotbalului românesc își vor desfășura activitatea într-o zonă foarte bună a Bucureștiului, la Baza sportivă Năstase & Marica, unde vor avea la dispoziție toate fcailitățile de care au nevoie: locuri de parcare private, terenuri de fotbal exterioare & interioare, sală de fitness, vestiare tehnologizate sau centru de prim-ajutor dotat modern.

Baza sportivă Năstase & Marica pare foarte în vogă pentru pasionații de tenis din București, dar și pentru turnee. Locația a găzduit și turneul readus de Ion Țiriac la București, anume turneul ATP 250.

Discursul emoționant al lui Ciprian Marica la lansarea propriei Academii de Fotbal

Vizibil emoționat de lansarea acestui proiect impresionant, Ciprian Marica a ținut un discurs amplu, în care a vorbit despre obiectivele și misiunea propriei Academii de Fotbal, dar și despre facilitățile, programele și oportunitățile de care vor beneficia tinerii fotbaliști.

„Bine ați venit la deschiderea oficială a Academiei de fotbal Ciprian Marica! Mă bucur enorm că sunteți alături de mine și de oamenii care au făcut posibilă deschiderea acestei academii. E, în același timp, împlinirea unui vis personal.

Misiunea și viziunea Academiei de Fotbal Ciprian Marica

Ce m-a inspirat pe mine să pun bazele unei astfel de academii este pasiunea de neoprit pentru fotbal, care odată născută rămâne cu tine toată viața. Și sunt sigur că îmi pot confirma acest lucru toți iubitorii pentru acest sport.

Este pasul firesc, care a venit extrem de natural și organic în această etapă a carierei mele, atât ca fotbalist, cât și ca antreprenor, lider și investitor. Am încredere în potențialul pe care îl deținem, ca țară, în ceea ce privește viitorii fotbaliști, dar e nevoie de susținere, devotament și investiție.

Misiunea Academiei de Fotbal se rezumă fix la acest lucru – crearea unei adevărate pepiniere în care să creștem viitoarele talente ale României. Să le oferim un spațiu sigur, modern, performant pentru dezvoltarea lor holistică, nu doar ca sportivi. Mai mult decât atât, burse și o rampă de lansare pentru recrutarea în cadrul echipei FC Farul Constanța.

Inițiere, Formare și Dezvoltare – ceea ce ne ghidează pașii, deciziile și abordările la Academia de Fotbal Ciprian Marica.

Facilitățile de care vor dispune tinerii jucători

Pe scurt, vreau să ating câteva dintre facilitățile pe care le oferă Academia de Fotbal Ciprian Marica pentru că ele reprezintă rezultatul unor cercetări și investiții de lungă durată și credem cu tărie în ele ca argumente pentru performanță.

În primul rând, îi am alături de mine pe Gheorghe Hagi și Eduard Wagner, care mi-au fost, pe rând, profesori, mentori și parteneri, alături de care îmi continui călătoria până azi. Le mulțumesc că sunt alături de mine și în acest demers și că reprezintă o sursă de motivație și inspirație pentru mine.

Așadar, aplicăm metodologia Gheorghe Hagi, despre care știm deja că are rezultate notabile, unde avem incluse Școala Căderii și Școala Alergării, consiliere psihologică și consiliere nutrițională, cât și meniuri special gândite  pentru pregătirea sportivă a copiilor, care pot fi accesate în cadrul restaurantului din interiorul clubului sportiv. Avem și sală de fitness, safeguard și multe, multe altele. Punem la dispoziție echipamente sportive pentru copii, în colaborare cu partenerii noștri de la Joma.

Academia de Fotbal Ciprian Marica își va desfășura activitatea, în mod evident, în cadrul Năstase & Marica Sports Club, având la dispoziție toate facilitățile clubului, de la localizarea sa în nordul Bucureștiului, locuri de parcare private, terenuri de fotbal exterioare & interioare, vestiare tehnologizate, centru de prim-ajutor dotat modern și multe altele.

Voi fi extrem de prezent în tot procesul de recrutare și formare, alături de mentorul meu, cât și de ceilalți antrenori, aleși după valorile pe care le urmărim și implementăm în cadrul Academiei.

marica academie
Ciprian Marica a fost copleșit de emoții la lansarea Academiei sale de Fotbal

Programele și Oportunitățile

Avem o mulțime de programe și oportunități pe care le vom lansa pe parcursul acestui an. Momentan, ca un teasing, vă pot spune că dezvoltăm un program complex de granturi și burse, cu ajutorul sponsorilor noștri, astfel încât să susținem comunitatea și să simplificăm accesul copiilor extrem de talentați, dar care nu au resursele necesare pentru a avansa și a-și construi o potențială carieră în fotbal. De asemenea, lucrăm intens pentru planificarea și accesul la turnee & cantonamente naționale și internaționale.

Promovăm nu doar excelența sportivă, ci și valorile fundamentale ale disciplinei, respectului, muncii în echipă și fair-play-ului. Vrem ca fiecare copil care pășește pe terenul nostru să plece de aici nu doar un fotbalist mai bun, ci și un om mai bun.

Deși nu e prima mea lansare și sunt deja inițiat în mediul de afaceri de ceva vreme, lansarea acestei academii este, de departe, cea mai emoționantă pentru mine. Este cea mai mare bucurie și totodată o reală provocare a carierei mele, a educației mele ca fost sportiv și o continuare a viziunii mele pe termen lung. Vreau să fiu, prin implicarea mea, un punct de referință în formarea viitoarelor generații de fotbaliști și să contribui la dezvoltarea fotbalului românesc.

Închei cu lansarea unui gând în Univers – acela că această academie va deveni locul unde visele prind aripi și talentele se împlinesc. Vă invit să ne fiți alături pe acest drum și vă mulțumesc încă o dată că ați fost alături de mine!

Le mulțumesc partenerilor mei, pe această cale. Mă bucur de respectul lor și îi asigur în contra partidă de toată deschiderea, seriozitatea mea și că împreună putem să construim relații transparente, în deplină egalitate. Doar prin votul nostru de încredere și prin parteneriate solide putem să le promitem viitorilor fotbaliști că e «mai bine campion»”, e discursul emoționant pe care Ciprian Marica l-a ținut la deschiderea Academiei sale de Fotbal.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Interdicție pentru șoferi la nivel european. UE scoate din uz un model de...
Interdicție pentru șoferi la nivel european. UE scoate din uz un model de anvelope din motive de siguranță
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită