Sport

Ciprian Tătărușanu, din nou rezervă la AC Milan. Antrenorul Stefano Pioli a dezvăluit motivul. Video

Ciprian Tătărușanu a profitat din plin de absența lui Mike Maignan din poarta lui AC Milan, dar francezul este aproape de o refacere miraculoasă după accidentare și românul se va întoarce pe banca de rezerve.
27.11.2021 | 19:18
Ciprian Tatarusanu din nou rezerva la AC Milan Antrenorul Stefano Pioli a dezvaluit motivul Video
ADVERTISEMENT
27-11-2021
17:19

Tătărușanu, trecut pe bancă de revenirea lui Maignan

După o lună și jumătate în care a apărat poarta lui AC Milan, Ciprian Tătărușanu este trrecut din nou pe banca de rezerve după revenirea lui Mike Maignan, care a fost operat la mână.

Antrenorul Stefano Pioli a anunțat în conferința de presă premergătoare meciului de duminică, 28 noiembrie, că portarul francez este refăcut complet și va fi titular în partida cu Sassuolo.

”Mike se descurcă bine, se antrenează cu echipa de sâmbăta trecută. Va juca mâine. Sunt mulţumit de prestaţia lui Tătarușanu, dar mâine revine Mike”, a declarat tehnicianul milanezilor.

Francezul de 26 de ani adus în această vară de la Lille a fost suspus unei intervenții chirugicale la începutul lunii octombrie și se credea că nu va putea reveni până la jumătatea lui decembrie.

Fostul titular al naționalei României a avut în general prestații apreciate de presa italiană, însă în ultima etapă, cu Fiorentina, a comis o eroare incredibilă care a dus la deschiderea scorului.

ADVERTISEMENT

De ce va fi din nou rezervă Ciprian Tătărușanu la AC Milan

Chiar dacă a nu a jucat niciun meci în acest sezon până la accidentarea lui Maignan, Ciprian Tătărușanu a dezvăluit înaintea derby-ului cu Inter că nu s-a considerat niciodată al doilea portar la Milan și nu s-a mulțumit niciodată cu postura de rezervă.

Cu toate acestea, șansele românului să rămână în primul ”11” al ”rossonerilor” sunt extrem de scăzute. Cotidianul Gazzetta dello Sport anunță că Mike Maignan s-a refăcut mai repede decât se aștepta după operație și este pregătit să revină în lot la meciul din weekend cu Sassuolo.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă că aventura de titular la Milan a lui Tătărușanu se va încheia după jocul de miercuri, 24 noiembrie, cu Atletico Madrid din Champions League. Asta dacă antrenorul Stefano Pioli va mai miza pe el după gafa de la Florența.

Rebic nu mai joacă în 2021

Dacă vestea revenirii lui Mike Maignan este una proastă pentru Ciprian Tătărușanu, nu același lucru se poate spune pentru Milan, deoarece francezul a avut prestații extraordinare în prima parte a sezonului până să se accidenteze.

ADVERTISEMENT

În schimb, Stefano Pioli se confruntă cu alte dificultăți, mai mulți jucători devenind indisponibili. Accidentarea atacantului croat Ante Rebic este mai gravă decât s-a crezut inițial și acesta ar putea să nu mai joace deloc în acest final de an.

Fundașul Davide Calabria este în continuare nerefăcut, dar se speră că el va fi recuperat pentru jocurile din luna decembrie. În ceea ce-l privește pe Fikayo Tomori, acesta încă resimte dureri la șold și abia marți se va lua o decizie dacă el va putea juca pe Wanda Metropolitano cu Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Tătărușanu a apărat penalty în derby-ul cu Inter

În absența lui Mike Maignan, Ciprian Tătărușanu a jucat în opt meciuri pentru AC Milan, șase în Serie A și două în Champions League, încasând 12 goluri. Cifrele nu sunt în favoarea românului, dar majoritatea golurile primite nu au fost din vina lui.

La al doilea “Derby della Madonnina” din carieră, Ciprian Tătăruşanu a reuşit să iasă în evidenţă cu o lovitură de la 11 metri salvată. La scorul de 1-1, fostul portar al naţionalei României i-a amuţit pe fanii lui Inter, când a parat penalty-ul lui Lautaro Martinez.

Tătărușanu este primul portar al Milanului care apără o lovitură de pedeapsă într-un derby cu Inter din Serie A în ultimii 39 de ani. Precedentul goalkeeper al Milanului care reușise o astfel de intervenție a fost Ottorino Pioti, pe 7 martie 1982, într-un derby câștigat de Inter cu 2-1.

ADVERTISEMENT