Fotbal international

Ciprian Tătăruşanu a semnat pe 3 ani la Lyon! Se va bate pentru postul de titular cu un portughez

13.06.2019 | 18:51
Ciprian Tatarusanu a semnat pe 3 ani la Lyon Se va bate pentru postul de titular cu un portughez

Ciprian Tătăruşanu va juca următorii trei ani la unul dintre cele mai prestigioase şi mai iubite cluburi din fotbalul francez, Olympique Lyon, clubul considerat a fi înainte de toate o adevărată fabrică de jucători pentru marile puteri de pe continent. Nu este cazul şi pentru Tătăruşanu, pentru că acesta are deja 33 de ani şi Lyon ar putea fi ultimul său club din carieră.

Ciprian Tătăruşanu va juca următorii trei ani la Lyon

Ciprian Tătăruşanu a evoluat în cariera sa în fotbalul european doar pentru două cluburi: Fiorentina şi Nantes, de la ultima echipă alegând să plece în vară, deşi i se oferise prelungirea contractului. La Lyon el va avea o misiune cu adevărat dificilă pentru a se impune ca titular, dar are calităţile necesare pentru o face, deoarece concurenţa se anunţă teribilă.

Şi asta pentru că titularul ultimilor cinci ani a fost portughezul Anthony Lopes, jucător format şi crescut de Lyon şi foarte iubit de suporteri. Tătăruşanu are 33 de ani, Lopes numai 28, dar în clasamentul notelor pe sezonul trecut românul a fost înaintea lui. Va fi un duel deosebit de interesant pentru titularizare pentru portarul naţionalei României.

ciprian tătărușanu şi-a luat la revedere de la fanii lui nantes, refuzând prelungirea contractului

Unul dintre cei mai buni goalkeeperi din Ligue 1

Când Claudio Ranieri, sosit la Nantes, a insistat în urmă cu doi ani pentru aducerea lui Ciprian Tătăruşanu de la Fiorentina suporterii canarilor, care aveau la suflet un singur român, care cu golurile sale îi ajutase să câştige un titlu istoric, Viorel Molodvan, au cam strâmbat din nas, spunând că echipei altceva îi era prioritar decât un portar.

Însă, după doar câteva meciuri Tătăruşanu le intrase deja la suflet cu paradele sale şi românul a fost în ambele sezoane între primii cinci portari din Ligue 1, o performanţă remarcabilă, dacă ne gândim că în Franţa sunt foarte mulţi goalkeeperi de calitate, autohtoni sau străini. Aşa că după doi ani la Nantes cartea vizită a românului în Ligue 1 este una care a decis şi alegerea unui preşedinte atât de experimentat, precum Jean Michel Aulas.

Lyon a făcut mulţi bani din vânzarea de jucători

Noul preşedinte al lui Tătăruşanu este un personaj deosebit de apreciat, pentru că dacă Lyon a ajuns o forţă, care ani buni a dominat fotbalul din Hexagon, lui i se datorează. Aulas este şi un vânzător excelent, Lyon încasând sume fabuloase de-a lungul timpului pe vedetele sale: Karim Benzema, Corentin Tolisso,  Alexandre Lacazette, Ferland Mendy, ultima lovitură la Real Madrid.