Fotbal international

Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia. Ce salariu va avea la AC Milan. Foto

10.09.2020 | 12:46
Ciprian Tatarusanu a ajuns in Italia Ce salariu va avea la AC Milan Foto
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia. După un sezon în care a fost mai mult rezerva lui Anthony Lopes la Olympique Lyon, portarul naționalei a primit o ofertă din partea unuia dintre cele mai mari cluburi din lume. AC Milan îl vrea pe San Siro pentru a fi rezerva lui Gianluigi Donnarumma.

La Milan, Tătărușanu va avea ocazia să lucreze din nou cu Stefano Pioli, antrenorul care l-a pregătit și la Fiorentina, club pentru care portarul a evoluat între 2014 și 2017. Pioli nu este mulțumit de concurența pe care tânărul Gigi Donnarumma o are în acest moment. Singura alternativă la portarul de 21 de ani este chiar fratele acestuia, Antonio.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Tătărușanu a intrat în linie dreaptă odată cu finalizarea acțiunilor echipei naționale a României, care a avut de jucat două meciuri din UEFA Nations League, în fața Irlandei de Nord (1-1) și Austriei (3-2). Portarul va semna în cel mai scurt timp un contract valabil timp de trei sezoane cu gruparea de pe San Siro.

Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia. Ce urmează pentru portarul naționalei

Transferul lui Tătărușanu la AC Milan va fi oficializat în cel mai scurt timp, iar portarul a ajuns deja în orașul în care va juca pe parcursul următoarelor trei sezoane. Fostul jucător al Stelei a cinat aseară la hotelul în care este cazat și, conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, care a și publicat două fotografii cu românul, acesta va dedica următoarele zile formalităților rămase de îndeplinit înainte să intre în pâine la noul său club.

ADVERTISEMENT
Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia și a cinat la hotel. Sursa foto: Twitter
Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia și a cinat la hotel. Sursa foto: Twitter

După vizita medicală care va avea loc vineri dimineață, Tătărușanu va fi supus de către club unor alte teste fizice amănunțite. Dacă totul va fi în regulă din punct de vedere medical, portarul naționalei va semna contractul și va fi prezentat oficial în aceeași zi.

Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia. Sursa foto: Twitter
Ciprian Tătărușanu a ajuns în Italia. Sursa foto: Twitter

Portarul care l-a depășit pe selecționerul Mirel Rădoi în clasamentul meciurilor disputate în tricoul României, a jucat doar de șase ori pentru Olympique Lyon pe parcursul sezonului precedent. Tătărușanu a apărat de două ori în Ligue 1, o dată în Cupa Franței și de trei ori în Cupa Ligii, fiind în rest rezerva portughezului Anthony Lopes. Chiar dacă va pleca de la Lyon, goalkeeperul va continua să stea mai mult pe bancă.

ADVERTISEMENT

Ce salariu va avea Tătărușanu la AC Milan

Nu doar statutul de rezervă al lui Ciprian Tătărușanu va rămâne neschimbat, ci și salariul. La fel ca la Lyon, unde câștiga aproximativ 1,2 milioane de euro net anual, și la Milan va avea același salariu, anunță site-ul MilanLive.it. Aceeași sursă informează că gruparea de pe San Siro i-a luat în calcul pentru un transfer și pe Asmir Begovic, de la Bournemouth, Marco Sportiello de la Atalanta și Andrea Consigli de la Sassuolo.

Pista Asmir Begovic, fotbalist care a fost împrumutat la AC Milan în sezonul precedent, a căzut din cauza pretențiilor salariale ale bosniacului, care cerea o remunerație de 2 milioane de euro net pe an. Sportiello și Consigli au fost luați în calcul, însă Tătărușanu l-a impresionat pe Paolo Maldini, astfel că rossonerii și-au concentrat toate eforturile pentru a-l aduce pe român la echipă.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul naționalei este doar al patrulea român din istoria lui AC Milan, după Florin Răducioiu, Cosmin Contra și Cristian Daminuță. Deși merge să fie rezerva lui Donnarumma, Tătărușanu are toate șansele să prindă câteva partide în Europa League sau Cupa Italiei.

ADVERTISEMENT