Fotbal international

Ciprian Tătărușanu a apărat un penalty în partida Lyon – Nantes 1-1. Video

29.09.2018 | 23:49

Ciprian Tătărușanu este eroul lui Nantes în partida terminată la egalitate, scor 1-1, pe terenul celor de la Olympique Lyon. Internaționalul român a apărat un penalty în repriza secundă a meciului și a salvat un punct important pentru echipa sa în încercarea de a scăpa de zona locurilor retrogradabile din Ligue 1. Nantes ocupă locul 19 în campionat, cu doar 6 puncte acumulate după 8 etape.

Scorul a fost deschis de Houssem Aouar în minutul 22, după ce a primit o pasă de la Moussa Dembele și l-a executat cu sânge rece pe Tătărușanu, car s-a întins după minge, însă nu suficient pentru a păstra neschimbat scorul. Egalarea a venit în minutul 62, când Gabriel Boschilia a primit o pasă perfectă de la un coechipier, a mai făcut un pas și a șutat de la mare distanță, fără șansă pentru portarul celor de la Olympique Lyon.

Ciprian Tătărușanu a apărat un penalty la scorul de 1-1

Ciprian Tătărușanu a avut 2 parade senzaționale în timpul meciului și a ieșit la rampă în minutul 81, când a reușit să apere un penalty pentru Nantes, la scorul de 1-1. Faza a pornit de la Matthew Miazga, care a faultat în careu în încercarea de a recupera o minge, iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri după ce a consultat proba VAR. Nabil Fekir a fost desemnat să execute, iar acesta a încercat să îl învingă pe Ciprian Tătărușanu cu un șut la semi înălțime, lângă bară. Portarul român a reușit însă o paradă de excepție, respingând în corner mingea șutată de fotbalistul francez de la punctul cu var.

Olympique Lyon – Nantes s-a terminat 1-1, iar punctul salvat de Ciprian Tătărușanu le dă speranțe coechipierilor că pot depăși începutul slab de sezon și pot urca în clasament, departe de zona fierbinte a clasamentului. După remiza de la Lyon, echipa lui Tătărușanu ocupă penultima poziție în clasament, cu 6 puncte, în timp ce Lyon e pe locul 3, cu 14 puncte.