Fotbal international

OFICIAL! Tătăruşanu a fost prezentat OFICIAL la FC Nantes: “Este important să joc, să rămân TITULAR la echipa naţională!”

UPDATE: 28 iulie. Tătăruşanu a fost prezentat oficial la FC Nantes. "E important să joc la Nantes, pentru că aşa îmi voi păstra postul de titular la echipa naţională. Ligue 1 este...
28.07.2017 | 14:31
OFICIAL Tatarusanu a fost prezentat OFICIAL la FC Nantes Este important sa joc sa raman TITULAR la echipa nationala
ADVERTISEMENT

UPDATE: 28 iulie. Tătăruşanu a fost prezentat oficial la FC Nantes. “E important să joc la Nantes, pentru că aşa îmi voi păstra postul de titular la echipa naţională. Ligue 1 este un campionat foarte bun, cu jucători excelenţi. Ca întotdeauna, antrenorul va fi cel care decide cine va fi numărul 1, noi doar trebuie să fim pregătiţi. Am vorbit şi cu Viorel Moldovan, care mi-a spus că este un club important, cu suporteri pătimaşi. Am ales-o pe Nantes şi pentru Ranieri, antrenor cu mare experienţă, dar şi pentru reputaţia clubului”, a declarat Tătăruşanu, conform site-ului oficial al lui Nantes.

UPDATE: 27 iulie. Fiorentina a anunţat oficial transferul lui Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, contra sumei de 2,5 milioane de euro. La Nantes au mai jucat dintre români Viorel Moldovan, care a şi ieşit campion al Franţei în 2001, Claudiu Keşeru şi Bănel Nicoliţă.

ADVERTISEMENT

tata

UPDATE 25 iulie / Transferul lui Tătăruşanu este ca şi parafat, portarul român urmând a fi prezentat oficial la noua echipă a lui Claudio Ranieri, FC  Nantes, în viitorul extrem de apropiat. Cel puţin aşa anunţă italienii de la Lanazione, care au dezvăluit şi suma de transfer: 2,5 milioane de euro!


Ciprian Tătăruşanu este gata de o nouă provocare. Internaţionalul român a apărat buturile Fiorentinei în ultimele trei sezoane, dar echipa toscană i-a dat de înţeles încă din iarna acestui an, când a dat şase milioane pentru transferul lui Marco Sportiello de la Atalanta că viitorul său pe Artemio Franchi nu s-ar anunţa prea roz, rezervându-i-se doar banca de rezerve şi că ar fi mai bine să plece, deşi mai are un contract cu italienii. A jucat în 96 de partide oficiale.

ADVERTISEMENT

Tătăruşanu ar mai fi vrut să rămână la Fiorentina măcar până la expirarea contractului, însă omul care face şi desface totul la gruparea viola, directorul sportiv Pantaleo Corvino, i-a cerut noului antrenor, Stefano Pioli, să nu îl bage pe român titular în meciurile de pregătire, pentru a-i transmite astfel mesajul de adio. Corvino nu ar fi putut niciodată acest gest dacă ar fi continuat pe banca tehnică portughezul Paulo Sousa, cel care a jucat permanent cu românul în poartă.

Ciprian Tătăruşanu va lucra cu prietenul românilor

Ciprian Tătăruşanu va semna, cel mai probabil marţi, dacă nu miercuri, în mod cert, cu FC Nantes – detalii aici, formaţie din prima ligă franceză, acolo unde a venit în această vară antrenor Claudio Ranieri, om care a colaborat bine cu românii pe unde a fost (Adi Ilie la Valencia şi Adi Mutu la Chelsea). Din acest punct de vedere, portarul naţionalei României se poate considera ca având suportul noului tehnician, ceea ce va conta foarte mult, pentru că va trebui să existe o perioadă de adaptare la noile condiţii, plus dezavantajul de a nu cunoaşte limba franceză, dar nu e vorba nici Ranieri nu o ştie.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tatarusanu a incheiat cu Fiorentina. Cand semneaza cu Nantes (2)

La FC Nantes un alt fost internaţional român a făcut cu adevărat istorie. Este vorba de atacantul Viorel Moldovan, care a reuşit marea performanţă de a ieşi campion cu “canarii” în 2001.

Moldovan a jucat în două rânduri la Nantes, mai întîi între 2000 şi 2003, marcând 20 de goluri în 57 de meciuri, apoi în 2004 s-a întors pentru jumătate de an de la Al Wahda cu cifre incredibile: 11 goluri în 12 partide.

ADVERTISEMENT