Premier League

Ciprian Tătărușanu a ratat transferul vieții la Liverpool! Klopp l-a vrut în urmă cu un an

17.10.2020 | 16:36
Ciprian Tatarusanu a ratat transferul vietii la Liverpool Klopp la vrut in urma cu un an
Ciprian Tătărușanu a ratat transferul vieții la Liverpool! Klopp l-a vrut în urmă cu un an. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu este unul dintre cei mai importanți jucători români. Portarul a semnat în această vară cu AC Milan, după ce în stagiunea precedentă a fost rezerva lui Anthony Lopes la Lyon. Însă, destinul său putea fi complet diferit dacă la începutul anului 2019 ajungea la Liverpool.

Pe acea vreme titular între buturi la Nantes, Tătărușanu a fost dorit de Jurgen Klopp la Liverpool, ca rezervă a brazilianului Alisson. Presa din Anglia scria atunci de interesul lui Klopp pentru portarul naționalei României.

ADVERTISEMENT

Simon Mignolet a fost nemulțumit de statutul său de rezervă și a hotărât să plece de la Liverpool la Club Brugge, astfel că Jurgen Klopp avea nevoie de un portar bun, dar care să accepte rolul de titular al lui Alisson, unul dintre cei mai scumpi goalkeeperi din lume, adus pe 70 de milioane de la AS Roma.

Ciprian Tătărușanu a ratat transferul vieții la Liverpool! Cum a căzut mutarea

Pe listă cu Ciprian Tătărușanu se mai aflau Guillermo Ochoa și Adrian. Însă, la începutul anului 2019, Liverpool nu a transferat niciun portar, însă în vară s-a înțeles cu Adrian, care a venit de la West Ham United.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu și-a încheiat și el contractul cu Nantes în vara lui 2019 și a ales să semneze cu Lyon. Românul spera să devină portarul numărul 1 al fostei campioane a Franței, însă Anthony Lopes, cel care intrase în conflict cu conducerea clubului, și-a prelungit contractul și a fost preferat între buturi.

Portarul român a ales AC Milan în această vară

Tătărușanu a amenințat de mai multe ori pe parcursul sezonului că va pleca, fiind nemulțumit că nu i se acordă șanse. În cele din urmă, românul s-a transferat în această vară la AC Milan, acolo unde este tot opțiunea a doua, după Donnarumma.

ADVERTISEMENT

Adrian nu s-a dovedit cel mai inspirat transfer pentru Liverpool. Începând din sezonul trecut, accidentările lui Alisson s-au înmulțit și Adrian a fost folosit mai mult. Portarul adus de la West Ham s-a remarcat mai mult prin gafe la campioana Angliei.

Adrian, scos țap ispășitor după 2-7 cu Aston Villa

De altfel, portarul iberic a prins o seară horror la precedentul meci disputat de Liverpool, împotriva lui Aston Villa, pierdut de “cormorani” cu 2-7. Adrian a făcut o gafă de cascadorii râsului la primul gol și a avut o evoluție de uitat pe tot parcursul partidei.

ADVERTISEMENT

Adrian a fost luat la ochi după gafele din meciul retur în optimile Ligii Campionilor dintre Liverpool și Atletico Madrid. Spaniolul a gafat de două ori în prelungiri, iar asta i-a costat pe “cormorani” calificarea.

  • 1,4 milioane de euro e cota de piață a lui Ciprian Tătărușanu
  • 70 de milioane de euro a costat Alisson, transferat de Liverpool de la AS Roma în 2018
ADVERTISEMENT