Sport

Ciprian Tătăruşanu, decisiv în titlul câştigat de AC Milan! Cum a adus al 19-lea “Scudetto” din palmaresul “rossonerro”. Video

AC Milan a câştigat al 19-lea titlu de campioană a Italiei, iar Ciprian Tătăruşanu a jucat un rol decisiv chiar dacă a jucat doar şase meciuri în actualul sezon din Serie A.
22.05.2022 | 21:51
Ciprian Tatarusanu decisiv in titlul castigat de AC Milan Cum a adus al 19lea Scudetto din palmaresul rossonerro Video
Ciprian Tătăruşanu a avut un rol decisiv în titlul câştigat de AC Milan
ADVERTISEMENT

AC Milan a trebuit să aştepte 11 ani pentru un nou titlu de campioană a Italiei, trofeu cucerit după 3-0 cu Sassuolo. Trupa lui Stefano Pioli a terminat sezonul cu un avans de două puncte în faţa lui Inter. Ciprian Tătăruşanu, al doilea portar al milanezilor, a jucat un rol decisiv în succesul din sezonul 2021-2022.

Ciprian Tătăruşanu şi momentul decisiv care a adus titlul lui AC Milan

Pe 7 noiembrie 2021, AC Milan obţinea o remiză în derby-ul cu Inter, scor 1-1, iar Ciprian Tătăruşanu juca din primul minut al meciului. Portarul român profita de accidentarea lui Mike Maignan şi reuşea să-şi treacă numele în istoria “rossonerrilor”.

ADVERTISEMENT

În minutul 27 al meciului, când scorul era 1-1, Inter a primit o lovitură de la 11 metri, iar Lautaro Martinez s-a îndreptat spre punctul cu var. Fără să-şi ia un elan mare, argentinianul a atras în dreapta lui Ciprian Tătăruşanu, iar acesta a parat penalty-ul.

La un calcul scurt, dacă Inter câştiga meciul cu AC Milan din toamna anului trecut, acum trupa lui Simone Inzaghi ar fi avut 86 de puncte, în timp ce AC Milan era pe locul 2, cu 85 de puncte. Astfel, parada portarului român are o greutate uriaşă pentru titlul câştigat de formaţia “rossonerro”.

ADVERTISEMENT

“Protagonistul la care nu te aştepţi a fost cel mai bun de pe teren şi a şters criticile din ultimele săptămâni. Nu a putut să facă nimic la penalty-ul lui Calhanoglu, dar parada la lovitura lui Lautaro Martinez a fost super. Flash decisiv”, notau italienii de la tuttomercatoweb.com, la finalul meciului.

Ionuţ Radu, gafă uriaşă în poarta lui Inter, pe final de sezon

Pe finalul sezonului din Serie A, un alt portar român a fost protagonist în lupta la titlu dintre AC Milan şi Inter. Pe 27 aprilie 2022, echipa lui Simeone Inzaghi a mers pe terenul Bolognei, fără Samir Handanovic, accidentat chiar înaintea partidei.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu i-a luat locul în poartă, iar în minutul 81 a comis o gafă antologică. La o minge primită de la unul dintre colegi, portarul de 24 de ani a încercat să paseze din prima, dar a dat pe lângă minge. Nicola Sansone a fost pe fază şi a împins balonul în poartă, iar Bologna a obţinut victoria în faţa lui Inter, scor 2-1.

“Putem spune că prestația lui a fost sigură până în minutul 82. Apoi a venit «crima», eroarea incredibilă prin care i-a făcut cadou Bolognei victoria și care poate conta decisiv în cursa pentru titlu. După această înfrângere, Inter nu mai depinde doar de propriile rezultate”, scriau jurnaliştii de la tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu, al doilea fotbalist român care a câştigat titlul cu AC Milan

În sezonul 1993-1994, Florin Răducioiu a devenit campion al Italiei cu AC Milan. Fostul mare atacant al naţionalei României a bifat 7 meciuri în tricoul “rossonerrilor”, în Serie A, şi a reuşit să marcheze 2 goluri, cu Atalanta şi Torino, în acea ediţie de campionat. Cu AC Milan, Florin Răducioiu a mai câştigat Supercupa Italia şi Liga Campionilor, iar în vara lui 1994 s-a transferat la Espanyol.

Ciprian Tătăruşanu a fost transferat de AC Milan în toamna lui 2020, de la Lyon, în schimbul a 1.000.000 de euro. În actualul sezon, fostul portar al naţionalei României a jucat 9 meciuri şi a reuşit să închidă poarta de două ori.

ADVERTISEMENT