Fotbal international

Tătăruşanu, dorit de o echipă de Champions League în Serie A

10.08.2018 | 22:51
Tatarusanu dorit de o echipa de Champions League in Serie A

Ciprian Tătăruşanu a avut un sezon excelent alături de formaţia franceză Nantes, iar acum este în atenţia celor de la Napoli, club care a încehiat pe locul al doilea în ultimul sezon din Serie A. Portarul se pare că este dorit de Carlo Ancelotti, noul antrenor al formaţiei de lângă Vezuviu, după ce Pepe Reina a plecat la AC Milan în această perioadă de mercato.

Pietro Chiodi, agentul lui Ciprian Tătăruşanu, urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu oficialii celor de la Nantes pentru a negocia transferul în Serie A.  Portarul echipei naţionale a ajuns la trupa din Ligue 1 în 2017 şi a fost unul dintre cei mai buni jucători din sezonul precedent pentru echipa antrenată pe atunci de Claudio Ranieri.

Tătăruşan, desemnat de mai multe ori cel mai bun jucător al lui Nantes, dorit în Serie A

Goalkeeper-ul celor de la Nantes a fost votat de fanii echipei cel mai bun jucător pe durata mai multor luni din sezonul 2018-2019.  Tătăruşanu a fost cumpărat de la Fiorentina în 2017 cu 2,5 milioane de euro şi are contract cu trupa din Ligue 1 până în 2019. Fostul portar al celor de la FCSB s-a remarcat în mai multe jocuri din campionatul francez şi a reuşit să încheie 13 dintre ele fără gol primit.

Ciprian Tătăruşanu a început excelent sezonul trecut şi a fost desemnat cel mai bun jucător din luna august al celor de la Nantes. Portarul a încheiat fără gol primit în cinci din primele şapte partide şi avea un procentaj colosal al mingilor apărate. Goalkeeper-ul a fost de altfel lăudat în Franţa şi de celebrul cotidian sportiv L Equipe pentru evoluţiile avute în campionat.

Tătăruşanu, un zid formidabil. De la debutul său în poarta ‘canarilor’, Ciprian Tătăruşanu a reuşit trei prestaţii foarte convingătoare“, au scris jurnaliştii francezi după o prestaţie excelentă avută de portarul naţionalei în poarta echipei antrenate pe atunci de Claudio Ranieri.

Aproape 10.000 de fani ai lui Nantes l-au votat pe fotbalistul român în sondajul iniţiat de site-ul oficial, iar 88% dintre aceştia l-au ales pe Tătăruşanu cel mai bun jucător al formaţiei “jaune et vert” în luna august din 2017. Portarul a contribuit atunci decisiv la obţinerea primelor patru puncte din noua stagiune.

Ciprian Tătăruşanu şi-a petrecut cinci sezoane din carieră la FCSB, fiind achiziţionat în 2009 de formaţia roş-albastră de la Gloria Bistriţa. Portarul care a ajuns la 32 de ani avea să fie vândut în 2014 de la trupa din capitală la Fiorentina, club l-a luat liber de contract într-un moment în care portarul era cotat la 3,7 milioane de euro.

Plecarea lui Tătăruşanu de la Fiorentina a fost cauzată de transferul lui Marco Sportiello, pe care Stefano Pioli – noul antrenor al toscanilor – îl vedea titular. Fotbalistul român s-ar putea întoarce însă din sezonul viitor pe Artemio Franchi din postura de adversar al echipei din Firenze. Internaţionalul român nu a reuşit să câştige vreun trofeu alături de Fiorentina, dar a devenit unul dintre cei mai apreciaţi jucători din lotul echipei după plecarea brazilianului Neto la Juventus. Tătăruşanu are în schimb două titluri de campion în Liga 1 Betano alături de cei de la FCSB.