Sport

Ciprian Tătărușanu e out de la AC Milan. Presa din Italia a anunțat ce a decis campioana din Serie A în privința românului

Aventura lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan se apropie cu pași repezi de final, contractul său urmând să nu mai fie prelungit în vară.
26.02.2023 | 19:03
Ciprian Tatarusanu e out de la AC Milan Presa din Italia a anuntat ce a decis campioana din Serie A in privinta romanului
Aventura lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan se apropie cu pași repezi de final, contractul său urmând să nu mai fie prelungit în vară. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul internațional român a prins poarta doar atunci când titularul de drept, francezul Mike Maignan, a fost accidentat, iar evoluțiile sale nu au dat încrederea necesară, fanii criticându-l mai tot timpul.

AC Milan nu-i va prelungi contractul lui Ciprian Tătărușanu

În aceste condiții, Ciprian Tătărușanu se va despărți de AC Milan la finalul sezonului, atunci când îi va expira contractul. În vârstă de 37 de ani, românul a petrecut trei sezoane la formația italiană, alături de care a câștigat titlul în stagiunea precedentă.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului tuttomercatoweb.com, care citează ediția tipărită a publicației Tuttosport, conducătorii ”rossonerilor” au decis să nu îi prelungească înțelegerea lui Tătărușanu și să se orienteze către un alt portar.

Alegerea Milanului este Marco Sportiello, ajuns rezerva argentinianului Juan Augustin Musso la Atalanta. Portarul în vârstă de 30 de ani va ocupa pe San Siro exact poziția pe care a avut-o și fostul internațional român, adică rezerva lui Maignan.

ADVERTISEMENT

În acest moment, pe lângă Maignan și Tătărușanu, Stefano Pioli mai are în lot încă trei portari. Veteranul Antonio Mirante (39 de ani), tânărul Lapo Nava (19 ani) și pe columbianul Devis Estiven Vasquez Llach (24 de ani), transferat în începutul anului.

Ianuarie de coșmar, februarie de poveste

Ciprian Tătărușanu nu a reușit să-i convingă pe fanii Milanului că este soluția perfect în absența lui Mike Maignan, iar începutul lui 2023 a fost unul catastrofal. Portarul român a încasat 14 goluri în doar 5 meciuri spre disperarea suporterilor.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu l-au iertat nici măcar în ziua în care a împlinit 37 de ani și au umplut mediul online de mesaje critice și ironice. ”Are aceeași mobilitate ca bunica mea… Oh, tocmai am transmis cele mai dure urări”, a scris supărat un fan.

Însă, luna februarie a fost una de excepție pentru Tătărușanu. A ținut poarta intactă în ultimele trei partide ale Milanului și comentariile s-au schimbat imediat în bine. A fost lăudat pentru jocul bun din meciul cu Tottenham, din prima manșă a optimilor Champions League.

ADVERTISEMENT

Fanii campioanei Italiei au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Ciprian Tătărușanu și după succesul cu Monza și chiar au spus că este mai bun decât Maignan. Cu toate acestea, visul românului pe San Siro se va încheia la vară.

ADVERTISEMENT