Sport

Ciprian Tătărușanu, elogiat după ultima prestație din Champions League: „Una dintre cărămizile castelului milanez”. Ce notă a primit

Ciprian Tătărușanu (36 de ani) a închis poarta lui AC Milan în ultimul meci din grupele UEFA Champions League, împotriva lui Salzburg.
03.11.2022 | 10:50
Ciprian Tatarusanu elogiat dupa ultima prestatie din Champions League Una dintre caramizile castelului milanez Ce nota a primit
4 meciuri are Ciprian Tătărușanu în grupele Ligii Campionilor în acest sezon. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

„Diavolii roșii” au terminat pe primul loc grupa din Champions League și au reușit să câștige cu 4-0 împotriva austriecilor de la Salzburg. Ciprian Tătărușanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui AC Milan.

Ciprian Tătărușanu, lăudat de presa internațională după Milan – Salzburg 4-0

Fostul portar al naționalei României a avut o prestație apreciată în Liga Campionilor, iar Gazzetta dello Sport l-a notat cu 6,5 pe goalkeeperul milanezilor.

ADVERTISEMENT

„Tătă” a profitat de accidentarea lui Maignan și a prins în ultima clipă lista de Champions League, fiind titularizat de antrenorul Stefano Pioli. Cea mai mare notă a fost primită de Giroud, care a reușit o „dublă” și o pasă decisivă.

„Una dintre cărămizile castelului milanez vine din România: l-a blocat pe Adamu, a respins la Susic. Din afara listei în centrul sărbătorii. Frumoasă poveste!”, au mai scris jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

Veteranul din poarta lui AC Milan a luat aceeași notă și în ancheta celor de la Corriere della Sera: „Stilul său e original, se știe. Apără tot ce se poate apăra, ba chiar mai mult decât atât. 

Răspunde prezent la finalul primei reprize, cu o intervenție la șutul lui Susici. Două jocuri la rând fără gol primit în Liga Campionilor”.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Ciprian Tătărășanu în meciul cu Salzburg

Prestația lui Tătărușanu este susținută și de statisticile meciului:

  • 6 parade 
  • 1 minge boxată 
  • 1 ieșire pe centrare 
  • 51 de contacte cu balonul 
  • 84 la sută acuratețea paselor

Ciprian Tătărușanu a jucat în acest sezon de Champions League patru partide și a încasat cinci goluri. Portarul de 36 de ani nu a primit însă niciun gol în ultimele două meciuri.

ADVERTISEMENT

În total, Tătărușanu are nouă meciuri în tricoul lui AC Milan în sezonul 2022-2023 și a încasat zece goluri. Portarul român mai are contract cu AC Milan până la finalul acestui sezon. Tătărușanu va împlini 37 de ani pe data de 9 februarie 2023.

ADVERTISEMENT