Fotbal intern

Ciprian Tătăruşanu l-a depăşit pe Mirel Rădoi! Cel mai criticat tricolor a ajuns la o bornă importantă în meciul cu Austria

07.09.2020 | 21:16
Ciprian Tatarusanu la depasit pe Mirel Radoi Cel mai criticat tricolor a ajuns la o borna importanta in meciul cu Austria
ADVERTISEMENT

Portarul naționalei a ajuns la un număr impresionant de selecții, 68, depășindu-l chiar pe selecționerul Mirel Rădoi. Semifinalist în Champions League cu Lyon, Ciprian Tătărușanu a vorbit într-un interviu pentru FRF TV despre meciurile cu Austria, despre barajul cu Islanda, dar și despre cum s-a schimbat fotbalul în pandemie.

Interesant este că cei doi nu au apucat niciodată să joace împreună la FCSB, dar au fost colegi de cameră la echipa națională. Ba mai mult, în 2021, Ciprian Tătărușanu poate intra în istoria fotbalului românesc, alături de mari fotbaliști care au făcut carieră la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu, l-a depășit pe Mirel Rădoi și poate intra în topul celor mai selecționați tricolori

Anul viitor, portarul titular al naționalei poate intra în top 10 cei mai selecționați jucători din istoria echipele naționale a României, alături de jucători precum Dan Petrescu, Hagi sau Dorinel Munteanu. Fotbalistul însă nu se lasă impresionat de statistici și rămâne la fel de concentrat: ,,Nu, sincer nu sunt genul de jucător care caută cifre sau să fac anumite meciuri. Sper să joc și să o fac cât mai bine pentru echipa națională”.

Tătărușanu a vorbit și despre barajul cu Islanda: ,,Eu cred că e okay să jucăm barajul după ce jucăm două meciuri oficiale. Mai ales că avem un antrenor nou. Nu e important adversarul, trebuie să avem meciuri în picioare”.

ADVERTISEMENT

Criticat de foști fotbaliști ai naționalei și de suporteri după declarația de la conferința de presă premergătoare meciului cu Austria

Portarul lui Lyon a avut următoarea declarație: „Nu mă interesează ce părere au oamenii și suporterii din Romania, nu stau să răspund fiecăruia, am pierde foarte mult timp”, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Fostul căpitan al naționalei, Răzvan Raț, i-a transmis un mesaj fostului său coleg de la echipa națională: ,,Trebuie să fii interesat de părerea suporterilor. Până la un moment dat, sigur, nu trebuie să faci ce spun unii sau alții, dar e clar că trebuie să înțelegi că suporterii, indiferent de cum îi cheamă, oameni de fotbal sau oameni care nu se pricep, au un cuvânt de spus, o anumită părere. Trebuie să fie luați în seamă. Toate aceste lucruri care apar sunt din cauza eșecurilor și frustrărilor. Sunt consecințe a tot ce se întâmplă în fenomen”, a spus Răzvan Raț, la Pro X.

Vrea o națională ofensivă!

Întrebat în ce formulă de joc se simte mai bine, portarul lui Lyon a avut un răspuns surprinzător: ,,Pot să spun că e mai okay cu trei fundași pentru că nu mai e atât de aglomerat careul și cu trei fundași ataci mai mult. Cea mai bună apărare este atacul”.

ADVERTISEMENT

Perioada mare de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19 nu l-a demoralizat pe internaționalul român, dar crede că fotbalul fără spectatori este un mare impediment pentru fotbal: ,,Nu, în niciun caz fără spectatori. Este dezolant să joci fără spectatori.

Chiar dacă mă aud mai bine, deja sunt învățați cu indicațiile, chiar dacă nu sunt spectatori. Eu unul nu am fost afectat și nici pe ei nu i-am văzut cu moralul la pământ. Această pauză ne-a încărcat mai mult și o facem cu mai multă plăcere”, a mai spus jucătorul naționalei.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 28,00 este cota pentru ”2 solist și peste 3,5 goluri” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT