Fotbal international

Ciprian Tătărușanu a debutat la AC Milan! A luat gol după 12 minute. Video

12.09.2020 | 20:48
Ciprian Tatarusanu a debutat la AC Milan A luat gol dupa 12 minute Video
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu, la AC Milan! Este cea mai tare mutare pe care o poate face un fotbalist român pe parcursul acestei perioade de transferuri. Goalkeeperul naționalei este dorit la Milan pentru a fi rezerva lui Gianluigi Donnaruma! Informația a fost dezvăluită de celebrul jurnalist italian Gianluca Di Marzio.

Portarul naționalei a mai evoluat în Italia pentru Fiorentina, între 2014 și 2017. El și-a făcut debutul la seniori pentru Juventus București și a mai jucat și la Gloria Bistrița, Steaua București, FC Nantes și Olympique Lyon. De altfel, el încă este jucătorul echipei care a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League, de unde a fost eliminată de Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Deși are șanse infime să fie titular, pentru Tătărușanu transferul este unul excepțional, acesta urmând să fie coleg cu jucători precum Zlatan Ibrahimovic, Theo Hernandez, Hakan Calhanoglu sau Ante Rebic. Tătărușanu este dorit de Stefano Pioli, antrenorul ales de Milan pentru a continua munca începută în sezonul precedent, deși s-a zvonit că pe San Siro ar putea veni Ralf Rangnick, neamțul care gândește strategia cluburilor controlate de brandul Red Bull. Pioli l-a antrenat pe Tătărușanu și în perioada petrecută de român la Fiorentina.


UPDATE, 12 septembrie, ora 20:50 / Portarul Ciprian Tătărușanu a debutat la AC Milan în meciul amical câștigat cu scorul de 3-1, în fața formației Brescia.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 62, în locul lui Gianluigi Donnarumma, și a luat gol după doar 12 minute. Tătărușanu a respins un prim șut al lui Ghezzi, dar nu a mai avut ce face la a doua execuție a aceluiași fotbalist.

Golurile milanezilor, de la care a lipsit superstarul Zlatan Ibrahimovic, au fost marcate de Kessie (40), Colombo (49) și Castillejo (61).

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 septembrie, ora 17:43 / La scurt timp după ce a semnat contractul cu AC Milan, Ciprian Tătărușanu le-a transmis un mesaj fanilor.

”Sunt mândru că sunt aici. Abia aştept să vă văd la stadion. Forza Milan”, le-a spus internaționalul român suporterilor Milanului.

ADVERTISEMENT

”De la această nouă aventură cu Milan mă aştept să joc un fotbal bun, să fac parte dintr-o echipă puternică şi să încheiem sezonul pe un loc mai bun faţă de campionatul trecut. Cred că pot ajuta la aducerea unui echilibru la echipă, pentru că în acest moment este foarte tânără.

Am vorbit cu antrenorul mi-a urat bun venit la club. Mi-a spus că este bucuros că vom colabora din nou după perioada de la Fiorentina şi că abia aşteaptă să mă aibă în echipă la antrenamente. Am jucat şi cu Ante Rebic la Fiorentina, dar nu am păstrat legătura. Sunt curios să îl revăd şi să  vorbim din nou”, a declarat Tătărușanu.


UPDATE, 12 septembrie, ora 15:15 / AC Milan a anunţat, sâmbătă, transferul lui Ciprian Tătăruşanu de la Olympique Lyon, portarul semnând un contract până la 30 iunie 2023.

Welcome Ciprian, Tătăruşanu ✍??⚫ #ReadyToUnleash #SempreMilan

Geplaatst door AC Milan op Zaterdag 12 september 2020

Internaționalul român, care va purta tricoul cu numărul 1, s-a alăturat noilor săi coechipieri de la centrul Milanello Sports, pentru un prim antrenament sub comanda antrenorului Stefano Pioli.

The first day a Rossonero. A day you never forget, Ciprian ?⚫ #ReadyToUnleash #SempreMilan

Geplaatst door AC Milan op Zaterdag 12 september 2020

Fanii români au ironizat mutarea lui Tătărușanu la AC Milan. ”Plajă Tătă… Litoral Tătă… Bravo, frate, ai reușit!!! Felicitări!!”, ”Marele Milan și micul tătărușanu” sau ”Bravo Ciprian, acum pot câștiga mai ușor bilete la pariuri”, sunt câteva dinre reacțiile suporterilor.

Ciprian Tătărușanu la AC Milan


UPDATE, 11 septembrie, ora 23:05 / Olympique Lyon a confirmat oficial transferul lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan.

Clubul francez a informat că internaționalul român, vebnit gratis în vara anului 2019 de la FC Nantes, a fost cedat pentru 500.000 de euro.


UPDATE, 11 septembrie, ora 20:24 / Portarul Ciprian Tătărușanu a trecut cu bine vizita medicală la AC Milan și urmează să semneze un  contract pe trei sezoane.

”Sunt foarte fericit să fiu aici. Forza, Milan”, a declarat internaționalul român după vizita medicală. Presa italiană anunță că Tătărușanu a ales să evolueze la Milan cu numărul 1 pe tricou.


UPDATE 9 septembrie, ora 15:05 / Chiar dacă inițial se credea că Olympique Lyon îi va da drumul lui Tătărușanu fără a cere în schimbul său vreo sumă de transfer, jurnaliștii francezi de la Get Football News France dezvăluie că AC Milan va plăti 500.000 de euro pentru portarul naționalei. Tătărușanu l-a impresionat pe Paolo Maldini, directorul tehnic al Milanului și va fi rezerva lui Donnaruma. Olypmpique Lyon îl va înlocui pe român cu tânărul de 21 de ani, Anthony Racioppi, care va fi promovat de la echipa a doua.


Ciprian Tătărușanu, la AC Milan! De la certuri cu suporterii naționalei, direct la unul dintre cluburile de top ale Europei

Știrea transferului lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan a luat cu surprindere pe toată lumea, mai ales că portarul ajuns la 34 de ani a fost criticat dur, după ce a declarat că nu îl interesează părerea suporterilor echipei naționale. Cel alintat Tătă l-a depășit pe Mirel Rădoi în clasamentul selecțiilor la echipa României, după ce a fost titular și contra Austriei, iar acum este gata să devină noul jucător al celor de la Milan!

Conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, portarul român va merge la Milano joi dimineață pentru a efectua vizita medicală, iar apoi va semna pe 3 ani cu formația de pe San Siro. AC Milan vrea să îl aducă pentru a-i face concurență lui Gianluigi Donnarumma, al cărui post este în prezent amenințat doar de către fratele său, Antonio Donnarumma.

Pentru portarul naționalei ar fi a doua experiență în Italia, țară în care se va întoarce după 3 ani pe care i-a petrecut în Franța, la Nantes și Lyon. Tătărușanu a apărat poarta Fiorentinei în 81 de partide, între 2014 și 2017, deși în primul sezon a fost mai mult rezerva lui Neto. După plecarea brazilianului la Juventus, portarul român a devenit titular de drept pentru formația viola, de la care a plecat în 2017.

Ce alți români au mai jucat pentru AC Milan

Transferul lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan nu ar fi o premieră pentru fotbalul românesc. Înaintea portarului naționalei, au mai jucat pentru rossoneri trei fotbaliști români. Este vorba despre Florin Răducioiu, Cosmin Contra și Cristian Daminuță.

  • Florin Răducioiu a evoluat pentru Milan în sezonul 1993-1994, însă a prins doar 7 partide în tricoul echipei care avea să câștige titlul în Serie A, dar și trofeul UEFA Champions League în acea stagiune. Atacantul format de Dinamo contribuia și el cu două goluri la succesele rossonerilor, însă avea să plece la Espanyol Barcelona în vara lui 1994.
  • Cosmin Contra, actualul antrenor al celor de la Dinamo, a evoluat și el pe San Siro pe parcursul stagiunii 2001-2002. Chiar dacă a petrecut, la fel ca Răducioiu, tot un singur sezon la Milan, Contra a evoluat în 29 de partide și a și înscris de 3 ori. El s-a făcut remarcat și prin conflictul pe care l-a avut cu olandezul lui Juventus, Edgar Davids.
  • Cristian Daminuță a fost jucătorul Milanului timp de nu mai puțin de 5 ani! Fundașul bănățean a ajuns pe San Siro după ce a fost achiziționat de la rivala Inter Milano, care îl cumpărase de la Poli Timișoara. Chiar dacă a fost sub contract cu Milan între 2010 și 2015, Daminuță nu a jucat nici măcar un minut pentru rossoneri, fiind împrumutat de patru ori înainte de a fi vândut în 2015 lui Zakho.

Pentru Ciprian Tătărușanu, transferul la AC Milan poate fi ultima provocare a carierei. Ajuns la 34 de ani, goalkeeperul român merge pe San Siro în rolul de rezervă a lui Donnarumma, dar va primi cu siguranță șansa de a evolua în tricoul uneia dintre cele mai galonate echipe din lume.

ADVERTISEMENT