Sport

Ciprian Tătărușanu, lăudat de un fost portar al Milanului din anii ’90: “Nu este un fenomen, dar oferă siguranță”

Mario Ielpo a declarat în Gazzetta dello Sport că AC Milan are un plus în poartă înaintea derby-ului cu Inter datorită lui Ciprian Tătărușanu
07.11.2021 | 15:59
Ciprian Tatarusanu laudat de un fost portar al Milanului din anii 90 Nu este un fenomen dar ofera siguranta
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu a profitat din plin de șansa apărută după operația suferită de Mike Maignan la jumătatea lunii octombrie și demonstrează meci de meci că nu este titular între buturi la AC Milan doar ca urmare a unei conjuncturi favorabile. Portarul român de 35 de ani a fost elogiat recent chiar de Mario Ielpo într-un interviu din Gazzetta dello Sport înaintea Derby-ului della Madonnina din această seară.

Ielpo a fost rezerva lui Sebastiano Rossi la AC Milan între 1993 și 1996, timp în care a prins doar trei meciuri în Serie A, el fiind utilizat mai mult în partidele din Coppa Italia.

ADVERTISEMENT

Pus față în față cu Walter Zenga, fostul mare portar al Interului din anii ’90, de jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport, Mario Ielpo a expus avantajele rossoneri-lor în duelul de pe San Siro, iar Tătărușanu ar reprezenta un plus pentru echipa lui Stefano Pioli.

Ielpo: “Tătărușanu nu este un fenomen, dar oferă siguranță în poartă”

“Poate că Milanul ajunge în derby mai obosit, dar poate produce daune pe contraatac. Este un derby care se poate termina la egalitate, va depinde de individualități. În poartă, mă lansez în favoarea lui Tătărușanu: toată lumea îl critică și vorbește despre el, dar nu sunt de acord. Nu este un fenomen, dar, între buturi, oferă siguranță”, a declarat Ielpo înaintea meciului cu Inter.

ADVERTISEMENT

Tot el a subliniat care sunt atu-urile nerazzurri-lor în confruntarea de astăzi: Edin Dzeko, Lautaro Martinez și Nicolo Barella, pe care îl consideră un fenomen, “mijlocașul prezentului și al viitorului”. În schimb, Walter Zenga i-a lăudat pe cei doi fundași laterali ai Milanului, cu o mențiune specială pentru Theo Hernandez, și a afirmat că îl iubește  pe Zlatan Ibrahimovic.

“Jucători precum el, Buffon sau Ribery nu au nicio problemă că nu renunță. Ei merg mai departe și încă sunt decisivi”a spus fosta legendă a Interului, care le-a antrenat în Liga 1 pe FC Național, Steaua și Dinamo, iar ultima oară a pregătit-o pe Cagliari, în 2020.

ADVERTISEMENT

Tătărușanu se bucură de încrederea antrenorului Stefano Pioli

Ciprian Tătărușanu va fi în fața celui de-al doilea Derby della Madonnina din carieră, după ce a evoluat prima oară într-un duel din Cupa Italiei, disputat în ianuarie 2021. Deși echipa sa a pierdut atunci cu 2-1, “Tătă” a fost lăudat de exigenta presă din Italia pentru prestația sa.

La fel au stat lucrurile și după jocul din Champions League cu FC Porto de miercuri, încheiat la egalitate, 1-1. “Un Tătărușanu grozav”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport după intervențiile salvatoare în fața jucătorilor lui Sergio Conceicao.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, portarul român a jucat în patru meciuri din Serie A și în două din Champions League, neprimind gol doar în fața lui Torino. Și deși Milanul l-a adus și pe Antonio Mirante, după accidentarea lui Maignan, Tătărușanu rămâne numărul 1 al rossonerilor și la propriu și la figurat, după cum a subliniat și Stefano Pioli: “Are încrederea noastră și crește de la meci la meci”.

“Omul-păianjen” din România, anti-personajul de la Milano

Și ziariștii italieni consideră că portarul român este un înlocuitor bun pentru Maignan, remarcând că Tătărușanu nu a dat probleme echipei sale, lucru confirmat și cu Porto: două intervenții bune, siguranță, experiență.

“În România, l-au supranumit Omul-păianjen pentru zborurile sale dintr-o bară în alta, a făcut lucruri bune la Fiorentina, apoi a ajuns la Milan. Locuiește în afara orașului, stă cu familia, este anti-personajul”, a fost descris fostul tricolor de Gazzetta dello Sport înaintea primului său Derby della Madonnina din Serie A.

ADVERTISEMENT