Fotbal international

Ciprian Tătărușanu pleacă de la Nantes, dar nu și din Ligue 1. Va juca la clubul unuia dintre cei mai bogați oameni din lume

26.04.2019 | 11:42
Ciprian Tatarusanu pleaca de la Nantes dar nu si din Ligue 1 Va juca la clubul unuia dintre cei mai bogati oameni din lume

Ciprian Tătărușanu pleacă de la Nantes la finalul acestui sezon, deși canarii au fost foarte mulțumiți de evoluțiile lui și președintele Waldemar Kita i-a oferit un nou contract. Titularul dintre buturile României a refuzat însă noua ofertă și va putea pleca liber de contract în această vară. Însă nu va părăsi Ligue 1, pentru că noua sa destinație este tot în Franța.

Ciprian Tătărușanu pleacă de la Nantes, dar rămâne în Ligue 1

Conform informațiilor oferite de cotidianul L’Equipe, Ciprian Tătărușanu s-ar fi înțeles deja cu Rennes, club care va juca finala Cupei Franței din această ediție cu PSG. Orașul breton se află la ceva mai puțin de 115 kilometri de Nantes și la acest club a activat ca antrenor, în perioada 2003-2006, actualul tehnician de la Royal Antwerp, Laszlo Boloni.

Cum Loți Boloni are un semn inconfundabil de lăsat peste tot pe unde trece și stă mai mult, el este cel care a mai scos din cutia magică un jucător de talie mondială, după Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona, pe francezul Raphael Varane, care joacă la Real Madrid și e campion mondial. Tot aici a jucat între 1996-99 fostul fundaș al Craiovei, actualul ei tehnician, Corneliu Papură.

Ciprian Tătărușanu a avut un predecesor ilustru compatriot la Rennes: Laszlo Boloni
Ciprian Tătărușanu a avut un predecesor ilustru compatriot la Rennes: Laszlo Boloni

Patronul lui Rennes a donat 113 milioane euro pentru refacerea Notre Dame

“Goalkeeperul de 33 de ani este foarte aproape de a semna cu Rennes, pentru a deveni noul număr unu al rivalilor. Dar un alt jucător ar putea face drumul invers, fundaşul central Mexer, 30 de ani, tot liber în iunie” – scrie cotidianul franc, care adaugă și faptul că Tătărușanu nu se teme de o concurență reală cu actualul titular, cehul Tomas Koubek, 26 ani și senegalezul Abdoulaye Diallo, 27 ani.

Familia Pinault, patronii lui Rennes, între cei mai bogați oameni din lume
Familia Pinault, patronii lui Rennes, între cei mai bogați oameni din lume

La Nantes Tătărușanu a a avut 950.000 euro salariu net anual, la Rennes poate sări puțin peste un milion, clubul breton fiind în primele zece la acest capitol în Ligue 1. Interesant este că Rennes ar putea fi printre echipele care să se bată cu PSG la titlu, pentru că patronul clubului, Francois Pinault, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată în jur de 30 miliarde dolari. El este însă bătrân, are 82 de ani și fiul său Francois Junior a preluat toate treburile. După drama de la Notre Dame familia Pinault a donat 113 de milioane euro pentru reconstruirea catedralei.