Fotbal international

Ciprian Tătărușanu, prezentat oficial la Lyon! Prima reacție a internaționalului român

12.07.2019 | 21:43
Ciprian Tatarusanu prezentat oficial la Lyon Prima reactie a internationalului roman

Portarul Ciprian Tătărușanu a fost prezentat oficial vineri la Olympique Lyon, grupare cu care a semnat o înțelegere până în vara anului 2022. Internaționalul român a ajuns la multipla campioană din Ligue 1 din postura de jucător liber de contract, după ce și-a încheiat colaborarea cu FC Nantes. ”Canarii” au dorit să-l păstreze la echipă, dar românul a preferat să meargă pe un alt drum.

Ciprian Tătărușanu, prezentat oficial la Lyon

Oficialii clubului Olympique Lyon l-au prezentat oficial abia la 12 iulie pe Ciprian Tătărușanu, deși mutarea a fost anunțată cu o lună în urmă. Internaționalul român în vârstă de 33 de ani se va bate pentru postul de titular cu portughezul Anthony Lopes, jucător format de gruparea franceză și extrem de iubit de suporteri. Cu toate acestea, Tătărușanu nu se teme de concurență și vrea să-și câștige locul în primul 11.

”Am ales Lyon pentru că este unul dintre cele mai mari cluburi din Franţa. Anthony Lopes este un portar foarte bun şi prin competiţia noastră sper să ajutăm echipa, dar nimeni nu mi-a zis că am venit să fiu al doilea portar”, a declarat Ciprian Tătărușanu la prezentarea oficială. Alături de portarul român au fost președintele Jean Michel Aulas, directorul sportiv Juninho Pernambucano și șeful departamentului de scounting, Florian Maurice.

Ciprian Tătărușanu în conferința de presă în care a fost prezentat oficial la Olympique Lyon

”Am vrut să avem doi portari de talie mondială”

Fostul mare fotbalist brazilian Juninho Pernbambucano, care a scris istorie pentru Olympique Lyon, s-a arătat extrem de încântat de aducerea lui Ciprian Tătărușanu. ”Este important să avem concurență pe post. Anthony este de mult timp la echipă, dar Tătăruşanu a venit să se lupte, antrenorul va decide cine va juca”, a spus noul director sportiv al lyonezilor, în timp ce Aulas a afirmat: ”Am vrut să avem doi portari de talie mondială și suntem bucuroși să-i spunem bun venit lui Tătărușanu”.

Ciprian Tătărușanu, care are 61 de selecții la echipa națională a României, și-a început cariera la Juventus București, iar apoi a mai jucat în campionatul României pentru Gloria Bistrița și FCSB. În vara anului 2014, portarul a refuzat să-și mai prelungească înțelegerea cu ”roș-albaștri” și a plecat la AC Fiorentina. După trei ani petrecuți în Serie A, internaționalul român a plecat în Franța și a jucat timp de două sezoane la FC Nantes.