Fotbal international

Ciprian Tătărușanu, prima veste proastă după transferul la Lyon! Francezii au făcut anunțul

15.06.2019 | 23:56
Ciprian Tatarusanu prima veste proasta dupa transferul la Lyon Francezii au facut anuntul

Portarul Ciprian Tătărușanu a primit prima veste proastă după transferul la Olympique Lyon, realizat în urmă cu doar trei zile. Internaționalul român ajuns la 33 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu formația din Ligue 1 și se va bate pentru postul de titular cu portughezul Anthony Lopes.

Ciprian Tătărușanu, prima veste proastă după transferul la Lyon

Ciprian Tătărușanu s-a transferat la Olympique Lyon din postura de jucător liber de contract după ce și-a încheiat înțelegerea cu FC Nantes și spera să nu aibă o concurență prea mare pe post, dar a primit deja prima veste proastă. Cotidianul francez Le Progres a anunțat că negocierile dintre oficialii clubului din Lyon și reprezentanții lui Anthony Lopes sunt extrem de avansate, iar portughezul are șanse mari să rămână în Ligue 1.

Portarul Anthony Lopes, în vârstă de 28 de ani, este un produs al clubului Olympique Lyon, a fost promovat la prima echipă în 2012 și a devenit titular incontestabil în urmă cinci ani. Portughezul a apărat în 297 de meciuri pentru lyonezi, 217 în Ligue 1, 13 în Cupa Franței, șase în Cupa Ligii Franței și 53 în cupele europene. Lopes are și șapte selecții în naționala Portugaliei și a făcut parte din lotul lusitanilor care au câștigat Campionatul European din 2016.

Ciprian Tătărușanu în tricoul echipei FC Nantes

Anthony Lopes este curtat intens de FC Porto

În ultima vreme s-a vehiculat că Anthony Lopes, care mai are un singur an de contract cu Olympique Lyon, ar fi tentat de o revenire în țara natală. Presa a scris și faptul că există o ofertă extrem de interesantă din partea celor de lșa FC Porto, dar ultimele informații ar fi că portughezul ar fi tentat să-și prelungească înțelegerea cu gruparea din Ligue 1 și dacă totuși acest lucru nu se va întâmpla va rămâne la club până i se va încheia actualul contract.

Fostul mare internațional român, Ilie Dumitrescu, a spus că înțelege alegerea făcută de Ciprian Tătărușanu, deși crede că internaționalului român îi va fi extrem de greu să se impună ca titular: ”Pentru un portar, la vârsta lui, mai accepţi şi concurenţa pe post pentru un salariu foarte ok. Pentru echipa naţională ar fi o pierdere dacă nu va apăra titular, dar cred că e un post unde suntem acoperiţi”.