Sport

Ciprian Tătărușanu ratează optimile de finală Champions League! Portarul a fost scos de AC Milan de pe lista UEFA

Ciprian Tătărușanu primește vești proaste la AC Milan, fiind scos de pe lista UEFA pentru optimile de finală ale Champions League.
06.03.2023 | 20:22
Ciprian Tatarusanu rateaza optimile de finala Champions League Portarul a fost scos de AC Milan de pe lista UEFA
Ciprian Tătărușanu a fost scos de pe lista UEFA pentru „optimile” Champions League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Portarul român a fost titular în poarta lui AC Milan la meciul tur cu Tottenham, scor 1-0, având mai multe parade bune și ajutându-și echipa să obțină victoria, Brahim Diaz fiind unicul marcator al confruntării de pe „San Siro”.

Ciprian Tătărușanu a fost scos de pe lista UEFA pentru „optimile” Champions League

Ciprian Tătărușanu a fost scos de pe lista UEFA de către AC Milan și va rata optimile de finală Champions League cu Tottenham, iar jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au explicat cum a reușit campioana Italiei să-l reintroducă pe listă pe Mike Maignan, titularul echipei.

ADVERTISEMENT

„Portarul francez, care a lăsat în urmă accidentarea de lungă durată, a beneficiat de articolul 46.2 din codul UEFA, care permite echipelor să schimbe un portar și să-l includă în lista UEFA cu până la 24 de ore înainte de meci”, au notat jurnaliștii italieni.

Cât timp Mike Maignan a fost accidentat, Ciprian Tătărușanu a fost titularul porții lui AC Milan, strângând 16 meciuri jucate în Serie A și alte 5 partide jucate în UEFA Champions League, luându-i fața lui Angelo Mirante, cel care a fost păstrat pe lista UEFA.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu nu este singurul jucător al lui AC Milan care nu a prins lista UEFA, printre alții se mai numără și: Zlatan Ibrahimovic, Aster Vranckx, Sergino Dest, Tiemoue Bakayoko și Yacine Adli.

  • 37 de ani are Ciprian Tătărușanu

Stefano Pioli i-a luat apărarea lui Ciprian Tătărușanu

AC Milan a traversat o formă slabă în campionat, în ultima perioadă, primind multe goluri, iar fanii echipei l-au atacat prin intermediul rețelelor de socializare pe Ciprian Tătărușanu, însă Stefano Pioli, antrenorul campioanei Italiei, i-a luat apărarea românului.

ADVERTISEMENT

„Alegerea a fost a mea și a staff-ului tehnic. Avem încredere în Ciprian Tătărușanu și credem că Maignan se va întoarce curând. Recuperarea lui Maignan decurge foarte bine. A revenit la antrenamentele pe iarbă, însă nu alături de restul echipei. Se vindecă bine, dar nu știu când va reveni”, spunea Pioli la începutul lunii februarie.

„De performanțele obținute cu Steaua/FCSB nu mai amintesc. Ar trebui să amintească ziariștii sportivi. Doar că-s ocupați să-l critice pe cel care, la aproape 35 ani, a semnat cu Paolo Maldini un contract cu AC Milan.

ADVERTISEMENT

După ce semnase cu președintele lui OL, Jean-Michel Aulas, alt nume gigantic al fotbalului european din ultimele decenii. Felicitări, Tataris! Pentru întreaga ta carieră internațională și pentru ieșirea discretă și elegantă din scenă!”, l-a lăudat și Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Ciprian Tătărușanu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT