Sport

Ciprian Tărărușanu profită de accidentarea lui Mike Maignan și reintră în poarta lui AC Milan. Românul, inclus în ultima clipă în lista de Champions League

Portarul Ciprian Tătărușanu poate profita de accidentarea lui Mike Maignan, titularul postului, pentru a reveni în primul 11 la AC Milan.
25.09.2022 | 10:06
Ciprian Tararusanu profita de accidentarea lui Mike Maignan si reintra in poarta lui AC Milan Romanul inclus in ultima clipa in lista de Champions League
Ciprian Tătărușanu, pregătit să reintre în poarta lui AC Milan. Sursa foto: Eurosport.com
ADVERTISEMENT
25-09-2022
07:26

Ciprian Tătărușanu reintră în poarta lui AC Milan

Accidentarea lui Mike Maignani, titularul postului de portar la AC Milan, îl readuce pe Ciprian Tătărușanu între buturile rossonerenilor. Românul este a doua opțiune pentru Stefano Pioli, iar antrenorul a cerut ca acesta să fie inclus și pe lista de Liga Campionilor.

Mike Maignani s-a accidentat în prima repriză a meciului Franța – Austria 2-0, din Liga Națiunilor și ar putea fi indisponibil o perioadă îndelungată. Conform Gazzetta dello Sport, francezul a suferit o leziune a mușchilor gemeni. Perioada de recuperare în asemenea cazuri poate ajunge până la 30 de zile.

Astfel, pentru că planează extrem de multe incertitudini privind perioada în care Maignani ar putea fi din nou apt 100%, oficialii campioanei Italiei Milan au făcut apel la articolul 46 din regulamentul UEFA și l-au inclus pe Ciprian Tătărușanu pe lista de Champions League.

Articolul cita face referire la posibilitatea cluburilor de a cere o schimbare de ultim moment, în cazul portarilor, dacă unul dintre cei trecuți inițial pe listă are un prognostic medical care indică faptul că nu va putea fi recuperat în mai puțin de 30 de zile. Pe lista inițială, AC Milan i-a inclus pe lista pentru Champions League pe Maignan și Mirante, plus danezul Jungdal, de la echipa Primavera, pe lista B.

Ultimul meci în care Ciprian Tătărușanu a apărat poarta Milanului în Liga Campionilor a fost pe 24 noiembrie 2021, când ”diavolii” au câștigat la Madrid, 1-0 cu Atletico. În precedenta ediție a celei mai importante competiții continentalei intercluburi românul a apărat în 3 din cele 6 meciuri disputat în grupa B.

Fostul portar al naționalei ”tricolore”, Ciprian Tătărușanu, este aproape de revenirea în primul 11 al campioanei Italiei, AC Milan. Românul nu a mai apărat din luna iulie.

Mike Maignan are probleme, Ciprian Tătărușanu e gata să-i ia locul

Legitimat la AC Milan din 2020, Ciprian Tătărușanu nu s-a impus la campioana Italiei pentru care a adunat doar 7 meciuri în Serie A. Oricum, în momentul transferului românul știa că este doar a doua opțiune, după Mike Maignan.

ADVERTISEMENT

Francezul a fost titular în meciul câștigat de Franța cu 2-0 în fața Austriei, în Liga Națiunilor. A acuzat dureri mari și a fost înlocuit la pauză. Maignan a părăsit cantonamentul Franței și s-a întors la Milano pentru investigații medicale amănunțite.

Goal.com notează că accidentarea portarului de 27 de ani pare destul de gravă și că acesta ar putea ieși din circuit următoarea perioadă. Accidentarea lui Maignan este, însă, șansa lui Tătărușanu.

ADVERTISEMENT

Românul este extrem de apreciat de oficialii campioanei Italiei și este pregătit să revină în poartă, așa cum a făcut-o și în sezonul precedent, când francezul s-a accidentat.

În primul meci după pauza internațională, AC Milan o va înfrunta pe Empoli, echipă la care est legitimat Răzvan Marin. Sursa citată notează că Maignan ar putea lipsi și la următorul meci al ”diavolilor” din Liga Campionilor, competiție în care Ciprian Tătărușanu nu a fost inclus pe lista UEFA.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu, eroul lui Milan în meciul decisiv pentru câștigarea campionatului

Ajuns la 36 de ani Ciprian Tătărușanu continuă să fie apreciat de antrenorul Stefano Pioli. Chiar dacă este doar a doua opțiune pentru postul de portar, atunci când a fost nevoie de el Tătărușanu a apărat foarte bine.

De referință rămâne meciul câștigat de AC Milan 2-1 în fața mari rivale Inter, în luna februarie. Atunci, Tătărușanu a parat o lovitură de la 11 metri executată de Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia nota că acel meci a fost decisiv în lupta pentru câștigarea primului titlu de campioană după 11 ani. Milan a triumfat în dauna rivalei Inter, campioană în Serie A cu un an înainte.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Ciprian Tătărușanu
ADVERTISEMENT