Sport

Ciprian Tătărușanu a revenit după opt ani în Liga Campionilor. Ce notă a primit pentru prestația din FC Porto – AC Milan 1-0

Ciprian Tătăruşanu va juca din nou în grupele Ligii Campionilor, la opt ani distanţă de la ultimul meci pe care l-a bifat în competiţia continentală.
20.10.2021 | 00:31
Ciprian Tatarusanu a revenit dupa opt ani in Liga Campionilor Ce nota a primit pentru prestatia din FC Porto  AC Milan 10
ADVERTISEMENT
19-10-2021
21:31

Ciprian Tătărușanu a primit nota șase cu FC Porto

AC Milan a pierdut cu 1-0 în fața lui FC Porto și rămâne pe ultimul loc în grupele Champions League cu zero puncte.

Portarul român a apărat din nou în Liga Campionilor după opt ani și a primit nota șase din partea celor de la Tuttomercatoweb

„Nu are nicio vină la golul luat. Nu a fost nevoit să facă miracole. Porto a atacat foarte mult, însă acțiunile ofensive nu au avut precizie”, au argumentat jurnaliștii italieni. Cel mai bun jucător al „diavolilor roșii” a fost fundașul central și căpitan al naționalei Danemarcei, Simon Kjaer: 6,5.

19-10-2021
20:26

Tătărușanu a primit gol la revenirea în grupele UEFA Champions League

Minutul 65 al meciului de la Porto e cu ghinion pentru Ciprian Tătărușanu. Lusitanii au deschis scorul pe Dragao. Diaz la învins pe fostul titular din poarta echipei naționale a României. A fost doar al doilea șut pe poartă al „dragonilor” în acest meci.

19-10-2021
18:19

Ciprian Tătărușanu apără poarta Milanului la Porto

Ciprian Tătărușanu revine oficial în UEFA Champions League. Stefano Pioli l-a titularizat în partida din etapa a treia a grupei B, partidă în care AC Milan joacă pe terenul lui FC Porto. Echipa de start a „Diavolului Milanez” pentru partida de pe Dragao este următoarea: Tătărușanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo Toure – Tonali, Bennacer, Krunic – Saelemaekers, Giroud, Leao.

Ciprian Tătărușanu a fost integralist în AC Milan – Verona 3-2, meci jucat sâmbătă în etapa a 8-a din Serie A. Portarul profită de faptul că Mike Maignan este accidentat, în timp ce Antonio Mirante, adus de urgenţă în urmă cu şase zile, este nepregătit şi e văzut mai mult ca o rezervă.

În aceste condiţii, Ciprian Tătăruşanu se întoarce în grupele Ligii Campionilor, după ce a fost rezervă în meciurile cu Liverpool şi Atletico Madrid. Acum, fostul internaţional român va fi titular în FC Porto – AC Milan, meci care se va juca marţi, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la ultimul meci jucat de Ciprian Tătăruşanu în grupele Ligii Campionilor

Pe 11 decembrie 2013, Ciprian Tătăruşanu a fost titular în Chelsea – FCSB 1-0, meci jucat în ultima etapă din Grupa E. Formaţia “roş-albastră” strânsese trei puncte în precedentele partidei şi nu mai avea nicio şansă să prindă un loc în 16-imile de finală din Europa League.

În meciul de pe “Stamford Bridge”, Ciprian Tătăruşanu a fost învins în minutul 10, după ce Demba Ba a reluat cu genunchiul. Chiar dacă nu avea ce să facă la reuşita senegalezului, portarul celor de la FCSB ar fi putut să intervină la mingea care a trecut prim faţa lui şi a ajuns la Demba Ba.

ADVERTISEMENT

La jumătatea primei reprize, Ciprian Tătăruşanu a avut un reflex de zile mari la o minge lovită de Branislav Ivanovic cu capul şi a respins în corner. După pauză, portarul român a fost învins din nou de Demba Ba, însă reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid.

În campania celor de la FCSB în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2013-2014, Ciprian Tătăruşanu a fost integralist în toate cele şase partide şi a primit zece goluri. Cele mai multe au venit în primul meci contra lui Chelsea, de pe Arena Naţională, când englezii s-au impus clar, scor 4-0.

ADVERTISEMENT

A fost rezervă la Lyon în meciurile din Liga Campionilor

Ciprian Tătăruşanu a jucat un sezon la Lyon, însă nu a bifat niciun meci pentru formaţia franceză în Liga Campionilor. În stagiunea 2019-2020, OL a ajuns până în semifinale, în Final Four-ul apărut din cauza pandemiei de coronavirus, şi a fost eliminată de Bayern Munchen, scor 0-3, dar portarul român a fost rezervă neutilizată la fiecare partidă.

De altfel, Ciprian Tătăruşanu a jucat doar şase meciuri pentru Lyon, două dintre acestea fiind în Ligue 1, unul în Cupa Franţei şi două în Cupa Ligii.

ADVERTISEMENT

Presa italiană l-a lăudat după primul meci al sezonului la AC Milan

Chiar dacă a primit două goluri în meciul AC Milan – Verona 3-2, jurnaliştii italieni au avut cuvinte de laudă pentru Ciprian Tătăruşanu.

“Tătărușanu a avut toți ochii îndreptați asupra lui, dar a răspuns bine și în primele minute a salvat la șutul lui Ilic. Sârbul a tras în diagonală, dar românul a pus decisiv piciorul stâng.

A fost aproape să intervină la golurile marcate de Caprari și Barak din penalty. Nu are nicio vină la golurile încasate. Și-a salvat echipa în trei rânduri”, au scris jurnaliştii de la tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT