Sport

Ciprian Tătărușanu revine în poarta lui AC Milan. Ce se întâmplă cu titularul Mike Maignan

Ciprian Tătărușanu a primit o șansă mare urmând să fie titular la AC Milan, după ce Mike Maignan va trebui supus unei operații.
12.10.2021 | 20:39
Ciprian Tatarusanu revine in poarta lui AC Milan Ce se intampla cu titularul Mike Maignan
Ciprian Tătărușanu a primit o șansă mare urmând să fie titular la AC Milan, după ce Mike Maignan va trebui supus unei operații. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românul a crezut în vară că va deveni numărul 1 în poarta italienilor după plecarea lui Gianluigi Donnarumma, dar în locul acestuia a fost adus francezul de 26 de ani care s-a impus imediat.

Și Maignan, care a ajuns și în naționala Franței, nu le-a înșelat așteptările milanezilor, astfel că ”Tătă” nu a avut nicio șansă până acum.

ADVERTISEMENT

Mike Maignan se operează și Ciprian Tătărușanu va fi titular la AC Milan

Însă, acum se pare că soarele a răsărit și pe strada lui Ciprian Tătărușanu, după ce Mike Maignan va trebui să se opereze la mână și nu va mai putea apăra poarta mIlanului în următoarele partide.

Conform Gazzetta dello Sport, portarul român este varianta de rezervă a antrenorului Stefano Pioli, deoarece celelalte două opțiuni sunt doi jucători tineri și fără experiență: italianul Alessandri Plizzari (21 de ani) și danezul Andreas Kristoffer Jungdal (19 ani).

ADVERTISEMENT

Maignan urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale la încheietura mânii stângi din cauza unor dureri și va lipsi de pe teren între 10 și 15 zile. Acest lucru înseamcă că Tătărușanu va apărea în poarta Milanului până la finalul acestei luni.

Portarul român prinde și un meci de Champions League

Fostul portar al echipei naționale a României va fi titular în partidele de campionat cu Verona, Bologna și Torino, plus întâlnirea din deplasare cu FC Porto, din etapa a treia a grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

Mike Maignan, pe care Milan l-a adus pentru 13 milioane de euro de la campioana Franței, OSC Lille, a resimțit dureri la partida cu Liverpool din Champions League și se credea că nu va mai putea fi folosit o perioadă de timp.

Presa italiană chiar a scris la acel moment că Ciprian Tătărurașu va fi folosit în derby-ul cu Juventus Torino, dar antrenorul Stefano Pioli a decis să-l forțeze pe francez care apoi a mai jucat câteva partide înainte de a merge la naționala Franței.

ADVERTISEMENT

Milan, start lansat în Serie A

Portarul român de 35 de ani a venit la AC Milan în vara anului 2020 după două sezoane petrecute la Olympique Lyon. Până acum, Tătărușanu a apărat de cinci ori poarta italienilor, o dată în Serie A și de câte două ori în Cupa Italiei și Europa League, toate în sezonul precedent.

AC Milan are un start de sezon foarte bun în campioantul intern, fiind după șapte etape pe locul secund în clasamentul din Serie A, cu 19 puncte, la două puncte în urma liderului surprinzător SSC Napoli.

În schimb, în Champions League, formația lui Stefano Pioli are două înfrângeri din tot atâtea meciuri. A pierdut cu Liverpool pe Anfield Road, scor 2-3, deși a condus cu 2-1, iar apoi a fost învinsă acasă în minutele de prelungire de Atletico Madrid, scor 2-1, după ce condusese mare parte din joc cu 1-0.

ADVERTISEMENT