Sport

Ciprian Tătăruşanu, titular în Serie A! Ce echipă vrea să îl transfere în vară

Ciprian Tătăruşanu va pleca de la AC Milan în vară, când îi expiră contractul. Italienii scriu că Empoli îl vrea pe "Tătă" ca titular în noua stagiune.
09.04.2023 | 09:03
Ciprian Tatarusanu titular in Serie A Ce echipa vrea sa il transfere in vara
Ciprian Tătăruşanu, portarul lui AC Milan. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu continuă să evolueze la cel mai înalt nivel, la 37 de ani. Fostul portar al naţionalei României a bifat 23 de meciuri pentru AC Milan în acest sezon, inclusiv cu Tottenham, în optimile Champions League.

Ciprian Tătăruşanu, titular în Serie A! Ce echipă vrea să îl transfere

La finalul sezonului, Ciprian Tătăruşanu va pleca de la AC Milan. Portarului în vârstă de 37 de ani îi expiră contractul, însă în ciuda vârstei, nu duce lipse de oferte, chiar de la cluburi de primă ligă.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia scrie că Ciprian Tătăruşanu ar putea rămâne în Serie A din stagiunea următoare, fiind dorit de Empoli. Actuala formaţie a lui Răzvan Marin îl vrea pe “Tătă” ca portar titular în sezonul viitor.

Portarul ar trebui să îşi scadă pretenţiile salariale

Echipa din Serie A e gata să îi ofere un contract valabil un an de zile, cu asigurări că românul va fi numărul 1 în ierarhia portarilor. Totuşi, o problemă pentru această mutare ar putea fi salariul jucătorului.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Tătăruşanu are 1,2 milioane de euro pe sezon la AC Milan, o sumă mult prea mare pentru o formaţie ca Empoli. Astfel, românul ar trebui să îşi scadă serios pretenţiile salariale dacă vrea să ia în calcul oferta.

Cel mai probabil, Empoli va rămâne în această vară fără portarul titular Guglielmo Vicario. Evoluţiile excelente l-au adus în atenţia mai multor cluburi importante, iar formaţia din Serie A se pregăteşte să îl vândă.

ADVERTISEMENT

Tătăruşanu, campion al Italiei în 2022!

Ciprian Tătăruşanu a fost transferat de AC Milan în septembrie 2020 de la Olympique Lyon pentru 1 milion de euro. Românul a mai evoluat în carieră la Nantes, Fiorentina, FCSB, Gloria Bistriţa şi Juventus Bucureşti.

El a bifat şi 73 de meciuri în poarta naţionalei României pe care a apărat-o între 2009 şi 2020. Ultimul meci în tricoul primei reprezentative a fost noiembrie 2020 cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătăruşanu a devenit campion al Italiei în finalul stagiunii precedente. Este primul trofeu de la cele câştigate alături de FCSB (două titluri, o Cupă a României şi o Supercupă), unde a evoluat între 2008 şi 2014.

ADVERTISEMENT