News

Circ total în Parlament! Florin Cîțu, huiduit de AUR. Reacția lui Ludovic Orban: „Să se ducă pe stadion”

23.12.2020 | 17:13
Circ total in Parlament Florin Citu huiduit de AUR Reactia lui Ludovic Orban Sa se duca pe stadion
ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată, învestirea unui nou Guvern este un bun prilej de scandal în Parlamentul României. Nici nu a ajuns bine la tribună premierul desemnat, Florin Cîțu, pentru a lua cuvântul, că s-a și declanșat corul huiduielilor.

Scos din minți de comportamentul multora dintre senatorii și deputații prezenți la ședința plenului reunit, Ludovic Orban le-a recomandat să meargă pe stadion. „Vă solicit să vă comportați așa cum așteaptă fiecare român de la noi – să fim civilizați, să respectăm șapte ani de acasă și bunul simț”, a răbufnit liderul PNL, proaspăt ales președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR intenționează ca miercuri să fie parcurse cu succes toate procedurile, astfel încât noii miniștri să depună în cursul serii jurământul la Palatul Cotroceni. Odată primite avizele pozitive în comisiile de specialitate, noul Executiv are nevoie, însă, de 233 de voturi „pentru”.

Florin Cîțu, huiduit în Parlament. Ludovic Orban îndeamnă contestatarii să meargă pe stadion

Suntem în Parlamentul României și vă solicit să vă comportați așa cum așteaptă fiecare român de la noi – să fim civilizați, să respectăm șapte ani de acasă și bunul simț.

ADVERTISEMENT

Cei care huiduie să se ducă pe stadion dacă vor să huiduie. Dacă nu, vom aplica regulamentul ședințelor comune”, le-a cerut Ludovic Orban celor care au huiduit în debutul discursului premierului desemnat, Florin Cîțu.

George Simion: „Popor român, refuzaţi să mai plătiţi biruri, să mai plătiţi taxe”

Mesajul ar putea fi interpretat și ca o aluzie la adresa lui George Simion, cunoscut drept un susținător înfocat al echipei naționale de fotbal a României și lider al grupului ultras „Uniți sub tricolor”. De altfel, acesta i-a îndemnat pe români să nu mai plătească taxe și a recitat în debutul discursului său un fragment din poezia lui Adrian Păunescu, „Capul de la Torda”.

ADVERTISEMENT

Capul lui Mihai Viteazul de la Torda se ridică/ Și întreabă de ce ţara a rămas aşa de mică/ Și Câmpia Turzii tristă îi răspunde lui cu jale: Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale. Mesajul meu de azi e pentru poporul român – restaurantele din Parlament sunt deschise.

Tot sectorul HORECA trebuie deschis. Voi poporul român sunteţi amendaţi dacă purtaţi masca un pic mai în stânga sau un pic mai în dreapta, suntem ameninţaţi, bătuţi, iar aici la ora 2.00 noaptea se stătea abuziv în Camera Deputaţilor şi decidea ciolanul.

ADVERTISEMENT

Azi am ajuns să ne împrumutăm cu un miliard pe oră. Îi mulţumim domnului Cîţu pentru acest lucru. Popor român e timpul să redeschidem şcolile. Asta cerem noului Guvern. Sunt sute mii de profesori, de părinţi, e în joc viitorul copiilor noştri. Redeschideţi şcolile, după 10 ianuarie.

Vreau să spun românilor de ce toată graba asta, de ce în ciuda regulamentului Camerei, a trebuie votat pe repede înainte acest Guvern. Toate secretarele, demnitarii să aibă maşini, salarii, pe banii voştri, cei din poporul român. Banii voştri şi România împărţită ca o pradă.

Vă doare. Ştiu că vă doare. O să vă doară din ce în ce mai rău. Popor român refuzaţi să mai plătiţi biruri, să mai plătiţi taxe. Oricum ne vor îndatora cât de mult pot ei. Oricum banii voştri vor ajunge să fie furaţi.

Luptaţi să redeschidem afacerile, şcolile. Nu mai acuzaţi străinii că ne taie domnitorii şi intimidează ţara cu guverne provizorii. Eu atât aş vrea să vă arăt şi să vă bat obrazul – oare unde au fost românii când era tăiat Mihai Viteazul”, a afirmat George Simion în plenul reunit al Parlamentului.

ADVERTISEMENT