Sporturi

Circa 250.000 de copii vor primi tablete gratuit din partea Guvernului

08.05.2020 | 12:49
Circa 250000 de copii vor primi tablete gratuit din partea Guvernului
ADVERTISEMENT

Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, a anunțat că statul român va distribui gratuit circa 250.000 de tablete pentru elevii care în momentul de față nu pot participa la cursurile online. În acest scop, Guvernul a alocat 150.000.000 de lei.

Guvernul a alocat banii pentru tablete

Un număr de aproximativ 250.000 de copii, la primă evaluare. În funcție de evaluările care vor fi făcute pe parcurs, acest număr poate să crească, astfel încât toți cei care în acest moment nu pot participa la sistemul de învățământ online, la lecțiile online, să poată avea această facilitate în cursul acestui an”, a declarat Ionel Dancă, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Deocamdată achiziția nu a fost realizată, fiind alocați doar banii necesari.

Lecțiile în școli nu vor fi reluate în cursul acestui an școlar, reîntoarcerea elevilor în sălile de clasă fiind preconizată abia din  luna septembrie, dar acest lucru depinde de evoluția epidemiei.

Ministrul Anisie a dezvăluit că se ia în considerare și scenariul în care școala nu ar fi reluată din cauza coronavirusului, astfel că învățământul on-line va deveni singura alternativă pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Ministrul Anisie declarase pe 2 mai că profesorii vor fi obligați să învețe cum să își desfășoare activitatea on-line.  „Noi trebuie să fim pregătiți pentru această posibilitate, nu spun că e o posibilitate, trebuie să fim pregătiți ca școala să nu se reia în septembrie. Trebuie să ne adaptăm din mers. Din toamnă, profesorii să fie pregătiți să predea online. Profesorii vor face cursuri, vor învăța să predea online”a declarat Anisie la Digi 24.

Cea mai mare problemă o reprezintă elevii și profesorii de la țară, unde puțini au acces la tehnologie pentru a face față cerințelor.

ADVERTISEMENT
Tags: