Circulația în weekend, interzisă într-o ţară europeană, ca măsură împotriva răspândirii Covid-19

Cerasela Stafie   
în HotNews
11/11/2020, 13:20
Circulația în weekend, interzisă într-o ţară europeană, ca măsură împotriva răspândirii Covid-19
Circulația în weekend, interzisă într-o ţară europeană, ca măsură împotriva răspândirii Covid-19 Foto: hepta.ro

Guvernul din Ucraina a anunțat interzicerea circulației în weekend pentru a limita răspândirea SARS-COV-2. Denis Şmigal, prim-ministrul țării vecine, a anunțat că măsura a fost luată pentru a preveni un posibil lockdown total, luând în calcul creșterea semnificativă a numărului de infecții din ultima vreme.

Potrivit Digi 24, care citează agenția Reuters, premierul a anunțat adoptarea acestei decizii în ședința Cabinetului de la Kiev, din cursul zilei de astăzi.

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, se arată într-un comunicat emis de guvernanți ucrainieni, potrivit sursei citate.

Ucraina interzice circulația în weekend pentru a stopa creșterea numărului de cazuri de infecție cu SARS-COV2

Încă din luna octombrie, Ucraina a înregistrat un număr zilnic ridicat de infectări cu virusul Covid-19 și au fost introduse restricții care vor rămâne în vigoare până la sfârșitul acestui an.

Parlamentul a adoptat legi care permit amendarea celor ce nu poartă mască în interiorul clădirilor publice și a mijloacelor de transport în comun. Amenzile sunt cuprinse între 5 şi 7,5 euro și vizează pesoanele care nu poartă masca de protecție în biserici, săli de sport, magazine sau muzee.

În schimb, contrar majorițății țărilor europene, Ucraina, una dintre cele mai sărace țări din Europa, nu dorește să impună carantina severă, care a fost introdusă în primăvară.

„Economia ucraineană nu trebuie să sufere din cauza unui lockdown total. Măsurile noastre locale şi adaptabile se justifică foarte bine”, a declarat Denis Şmigal, potrivit sursei anterioare.

În total, pe suprafața Ucrainei au fost înregistrate 489.808 de cazuri de infecție cu SARS-COV-2. Dintre acestea, 221.459 de pacienți sau vindecat, iar 8947 de oameni au murit.

Recent, pe 9 noiembrie, peședintele Ucrainei,Volodimir Zelenski, a anunțat că a fost depistat povitiv la testarea pentru coronavirus. „Nu există oameni norocoşi pentru care Covid-19 să nu fie un pericol. În pofida tuturor măsurilor, am primit un rezultat pozitiv. Mă simt bine şi iau multe vitamine. Promit să intru în izolare, dar voi continua să lucrez. Voi depăşi această boală, aşa cum fac cei mai mulţi oameni. Va fi bine”, a scris acesta pe Twitter, potrivit sursei citate mai sus.

Închide ×