News

Circulația pe linia 780, suspendată de la 1 august. Călătorii vor putea merge de la Gara de Nord la Otopeni numai cu trenul

Circulația pe linia 780, suspendată de la 1 august. Călătorii vor avea la dispoziție o singură variantă directă pentru a ajunge la Otopeni.
28.07.2021 | 15:35
Circulatia pe linia 780 suspendata de la 1 august Calatorii vor putea merge de la Gara de Nord la Otopeni numai cu trenul
ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru călătorii care doreau să ajungă direct de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Aceștia au la dispoziție o singură variantă pentru a putea ajunge la avion.

Circulația pe linia 780, cea care face legătură cu Aeroportul Otopeni, suspendată de la 1 august

Astfel, oamenii vor putea să plece din Gara de Nord și să ajungă la Otopeni doar dacă merg cu trenul, deoarece miercuri s-a anunțat că linia de autobuz 780 nu va mai circula, începând cu data de 1 august 2021.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), care a transmis și că aceeași soartă o are și linia 330, ambele fiind suspendate până la o dată ulterioară.

Totodată, în anunțul făcut de companie se arată că oamenii au la dispoziție călătoria cu trenul, dar frecvența acestora este destul de rară.

ADVERTISEMENT

Cât vor face călătorii până la Otopeni, dacă circulă cu un tren din Gara de Nord

Un tren pleacă spre Otopeni o dată la 40 de minute, din Gara de Nord, astfel că oamenii pot aștepta destul de mult până să se poată îmbarca. Vestea bună este că o astfel de călătorie durează chiar mai puțin decât timpul de așteptare deja menționat.

Astfel, călătorii care merg cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni vor face circa 25 de minute până acolo.

ADVERTISEMENT

„Începând cu data de 1 august a.c., liniile de autobuz 780 și 303 vor fi suspendate. Legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni este asigurată și pe calea ferată, la o frecvență de 40 de minute, cu program non-stop și o durată a călătoriei de 20-25 de minute.

TPBI precizează că, în cazul în care circulația trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” va fi întreruptă, va dispune reluarea temporară a funcționării liniei de autobuz 780”, a anunțat compania, într-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, TPBI a mai transmis și că va avea loc o nouă schimbare, tot de la 1 august, dar de această dată este vorba despre tarife. Astfel, toate prețurile vor fi identice, indiferent că este vorba de o linie regională sau una urbană.

„Totodată, prin introducerea, tot de la 1 august, a noii politici tarifare, nu mai există o diferență între tariful pentru liniile regionale și cel al liniilor urbane, astfel încât călătorii pot folosi orice tip de linie cu același bilet”, mai arată aceeași sursă menționată.

ADVERTISEMENT