News

Circulația trenurilor, îngreunată pe mai multe tronsoane. Șinele s-au fisurat din cauza gerului

19.01.2021 | 11:37
Circulatia trenurilor ingreunata pe mai multe tronsoane Sinele sau fisurat din cauza gerului
ADVERTISEMENT

Circulația trenurilor a fost îngreunată de temperaturile scăzute. Deplasarea a două garnituri a fost afectată de șinele fisurate din cauza gerului, iar un automotor a fost înlocuit cu o locomotivă cu vagoane.

Anunțul este făcut chiar de reprezentanții Căilor Ferate Române, printr-un comunicat. Aceștia au menționat că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă severă, dar că se asigură siguranța și securitatea pasagerilor.

ADVERTISEMENT

Garniturile au fost puse în circulație. CFR menționează că au fost găsite soluții pentru a remedia problemele apărute, fără a specifica ce întârzieri au fost provocate.

Circulația trenurilor, îngreunată pe mai multe tronsoane. Șinele s-au fisurat din cauza gerului

Căile Ferate Române anunță„traficul feroviar a fost întrerupt între stațiile Radoiești – Olteni, după ce o șină s-a fisurat din cazua gerului, iar trenul IR 1594 Craiova – București Nord a fost oprit până la remedierea deficienței, timp în care sistemul de încălzire a fost funcțional. Trenul a ajuns la destinație”.

ADVERTISEMENT

„Totodată, și la Târgu Ogna a fost fisurată șina de cale ferată, iar trenul R 5202 Siculeni – Focșani a staționat până la remedierea acesteia. Trenul se află acum în circulație”, mai adaugă reprezentanții companiei.

În plus, gerul a mai provocat și înlocuirea unui vehicul de transport. „Din cauza temperaturilor scăzute, automotorul Desiro care era în compunerea trenului IR 1770 Galați – București Nord a fost schimbat în stația Faurei și înlocuit cu locomotivă și vagoane. Astfel călătorii au fost preluați cu această garnitură pentru continuarea călătoriei”.

ADVERTISEMENT

Compania mai anunță că personalul de tren a fost instruit pentru a oferi informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate. „De asemenea, CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie”.

Oamenii care decid să renunțe la călătorie pot să își recupereze banii cheltuiți. CFR anunță că, în baza „Regulamentului de transport pe calea ferată”, călătorii pot să depună o cerere pentru a li se restitui, integral sau doar pentru distanța neefectuată, banii investiți în bilete sau abonamente.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei ce doresc sau sunt nevoiți să călătorească cu trenul sunt sfătuiți să se informeze cu privire la situația produsă de condițiile meteorologice și să ceară informații despre la eventuale întârzieri. În acest sens, CFR le reamintește oamenilor modurile în care pot afla date despre mersul trenurilor.

ADVERTISEMENT