News

Circulație dificilă către mare și Valea Prahovei. Trafic intens la începutul minivacanței de Sfânta Maria

Poliția Română transmite că începutul minivacanței de Sfânta Marie a dus la intensificarea traficului rutier pe anumite tronsoane care duc către Valea Prahovei sau la mare.
13.08.2022 | 11:10
Circulatie dificila catre mare si Valea Prahovei Trafic intens la inceputul minivacantei de Sfanta Maria
Poliția rutieră avertizează asupra traficului dificil de pe A2 și Valea Prahovei/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că valorile de trafic pe DN1 și Autostrada Soarelui au început să crească încă de la primele ore ale dimineții.

Pe DN1, care leagă Capitala de Ploiești și Brașov, cel mai greu se circula în dreptul localității Comarnic, unde s-a format o coloană de mașini pe sensul de urcare către Brașov.

ADVERTISEMENT

Deși nu s-au format coloane de mașini, trafic intens a fost observat și în orașul Bușteni, pe ambele sensuri de mers.

Și către mare, pe Autostrada Soarelui, traficul este unul crescut.

Pe Autostrada A2 București – Constanța, valorile de trafic sunt crescute pe sensul către litoral pe tronsoanele kilometrice 12 – 50 și 148 – 156”, transmite Infotrafic.

ADVERTISEMENT

Aglomerată este și zona de ieșire de pe Autostrada A4 către DN 39 Agigea – Mangalia.

Turiștilor care se îndreaptă către Mangalia li se recomandă și folosirea unei rute alternative: Autostrada A2 – Valea Dacilor – Ciocârlia – Mereni – DJ 381 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

Pentru a reduce riscul de accidente rutiere, poliția recomandă șoferilor să respecte limitele legale de viteză și indicațiile polițiștilor, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație sau direcția de deplasare, să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc.

ADVERTISEMENT

Pe autostradă, acordați prioritate când părăsiți spațiile de servicii și nu circulați, nu opriți pe banda de urgență!”, mai precizează sursa citată.