News

Circulație paralizată în București. Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina în Pasajul Muncii

Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina în Pasajul Piața Muncii din București, astfel că circulația a fost blocată zeci de minute.
25.09.2023 | 10:55
Circulatie paralizata in Bucuresti Un sofer beat sa rasturnat cu masina in Pasajul Muncii
Circulație paralizată în București. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi intrat cu mașina într-un zid, iar în urma impactului s-a răsturnat, astfel că polițiștii au aflat că individul avea o alcoolemie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În mașină alături de șofer se afla o femeie, astfel că amândoi au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Circulație paralizată în București

Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru vătămare corporală gravă, conform Antena 3. De altfel, foarte rar trece o zi fără un accident în Capitala României, fie că e vorba despre șoferi drogați, băuți sau pur și simplu neatenți, iar de multe ori victime sunt pietonii.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unui accident de la mijlocul lunii septembrie, când mai multe persoane erau lovite pe trecerea de pietoni pe șoseaua Fundeni, aproape de Morarilor. ”Accident cu victime pe șoseaua Fundeni, aproape de Morarilor. Mașina a lovit pe trecerea de pietoni”, anunța ISU.

Accidentul venea la doar 24 de ore din momentul în care un pieton era călcat pe trecere de un autobuz STB, în zona Eroii Revoluției, lângă Cimitirul Belu. Conform B365 pietonul a fost lovit pe trecerea de pietoni la 7 dimineața, când un șofer grăbit nu a observat că omul trecea strada.

ADVERTISEMENT

”Accidentul a avut loc în jurul orei 07:00. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni pentru îngrijiri medicale. Traficul a fost restricționat pe Șos. Olteniței, sensul către Constantin Brâncoveanu”, era anunțul ISU. În urma acestui accident traficul a fost blocat pe ambele benzi de mers și s-a circulat pe linia de tramvai.

”Olteniței cu Șura Mare, accident STB vs pieton. Victima va fi transportată la Sp. Bagdasar pentru a primi îngrijiri medicale. Trafic restricționat pe Șos. Olteniței, sensul către C-tin Brâncoveanu. Se circulă pe linia de tramvai, a transmis un moderator al grupului Info Trafic Bucuresti si Ilfov”, au completat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, un alt accident avea loc pe Bulevardul Iuliu Maniu, unde o mașină s-a răsturnat spectaculos, iar șoferul a scăpat miraculos. ”Noaptea trecută, o mașină care mergea cu viteză s-a răsturnat pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală. Accidentul a fost unul grav”, transmiteau martorii la accident.

Statistic, în România au loc anual 2500 de accidente grave din care mor 932 de persoane, în timp ce 2004 oameni sunt răniți grav. Majoritatea acestor accidente au loc pentru că șoferii nu respectă regulile de circulație, pe lângă faptul că se urcă băuți sau drogați la volan într-un număr alarmant.

ADVERTISEMENT

Desigur, infrastructura din România, precum și folosirea telefonului mobil la volan, viteza excesivă sau oboseala sunt alte cauze ale producerii accidentelor. Statistic, în România la fiecare 24 de ore mureau 5 oameni, în urmă cu mai mulți ani, iar acum cifra pare că a scăzut spre o marjă de 2.5.

ADVERTISEMENT