Fotbal international

Ciro Immobile, implicat în mafia pariurilor. “E clientul prietenului meu”

16.06.2019 | 12:57
Ciro Immobile implicat in mafia pariurilor E clientul prietenului meu

Unul dintre internaţionalii italieni, Ciro Immobile, vedeta lui Lazio, se află într-o siituaţie deloc plăcută, fiind implicat într-un megascandal pe mafia pariurilor. Este vorba de o acţiune declanşată de oamenii legii în Spania, dar care se dovedeşte a avea tentacule mult mai numeroase, întinse nu doar în Peninsula Iberică şi lucrurile continuă să ia amploare de la o zi la alta.

Ciro Immobile, implicat în mafia pariurilor

Ancheta pornită de poliţia spaniolă şi intrată acum pe mâna procurorilor poartă numele de Operaţiunea Oikos. Au fost deja efectuate o serie de arestări şi s-a ajuns o concluzie teribilă, că oamenii legii au de-a face nu doar cu nişte persoane dornice să câştige un ban din pariuri, ci cu o bandă de răufăcători cu o vastă arie de infracţiuni.

Banii obţinuţi din meciurile trucate erau apoi folosiţi de fapt pentru spălarea sumelor porvenie din ceva şi mai grav şi anume traficul de droguri. Evident, Ciro Immobile nu este băgat în astfel de probleme grave, care i-ar aduce mulţi ani în spatele gratiilor, însă este acuzat că ar fi jucat sume importante la o casă clandestină de pariuri, cu strânse legături cu banda din Spania.

Oikos este numele de cod al operaţiunii poliţiei de arestare a membrilor bandei din Spania

Banda din Spania avea legături în Italia

Banda din Spania a fost organizată de foşti jucători la Real Madrid, în frunte cu fostul internaţional Raul Bravo şi cu atacantul Carlos Aranda. De numele lui Aranda este legată şi povestea referitoare la Ciro Immobile. Concret, presa spaniolă a difuzat fragmente din înregistrările făcute de achetatori pe convorbirile lui Carlos Aranda şi într-una el vorbeşte cu un italian, Mario Marriotti, care îi spune următoarele:

“Prietenul meu cu părul lung are o casă ilegală de pariuri, iar Immobile joacă și el. Atacantul e clientul lui”. Acelaşi Marriotti îl informa pe Aranda că garantează faptul că există la Frosinone, echipă care a retrogradat din Serie A, cel puţin patru jucători dispuşi pentru bani să trântească meciuri.

Ciro Immobile obişnuia să joace la pariuri la o casă clandestină din Italia, în conexiune cu banda din Spania, condusă de Raul Bravo (foto)

Immobile neagă totul

Ciro Immobile a reacţionat vehement împotriva acuzaţiilor, iar avocatul său a declarat: “Ciro Immobile se declară stupefiat de toate aceste dezvăluiri și exclude categoric orice implicare. Fotbalistul m-a împuternicit să acționez împotriva tuturor celor care îi pătează numele, imaginea și demnitatea profesională. Și a celor care răspândesc asemenea știri false și defăimătoare”