VIDEO/ Rapidiştii NU IARTĂ, după 18 ani: “A greşit echipa”

Rapid şi Petrolul se vor înfrunta joi, pe stadionul "Valentin Stănescu", de la ora 20:30,  în optimile Cupei, într-o confruntare de tradiţie pentru fotbalul românesc. Poate cea mai...
28.10.2013 | 22:43
VIDEO Rapidistii NU IARTA dupa 18 ani A gresit echipa

Rapid şi Petrolul se vor înfrunta joi, pe stadionul “Valentin Stănescu”, de la ora 20:30,  în optimile Cupei, într-o confruntare de tradiţie pentru fotbalul românesc. Poate cea mai interesantă partidă dintre cele două combatante a avut loc în urmă cu 18 ani, atunci cînd, la Bucureşti, “lupii galbeni” au cucerit Cupa în urma loviturilor de departajare. Rezultatul a surprins, asta dacă ţinem cont că “alb-vişiniii” porneau ca favoriţi, iar din lot făceau parte fotbalişti la Dănuţ Lupu, Iulian Chiriţă sau Jean Vlădoiu.

Florin Motroc, jucător al Rapidului în perioda respectivă şi glorie a clubului giuleştean, consideră că finala a fost pierdută de Sorin Cîrţu, antrenorul giuleştenilor de la acea vreme. “Echipa a fost făcută aiurea! Dar deja au trecut cîţiva ani şi nu vreau să dezgrop morţii. Niciodată nu aveam voie să pierdem acea finală! Cu tot respectul pentru Petrolul Ploieşti cu jucători foarte buni, dar un Petrolul pe care în campionat îl spulberasem cu 3-1 sau 4-1 pe Giuleşti, nu cu mult timp înainte de finală! Ceea ce confirmă că, la acea finală, echipa a fost făcută aiurea! Însă cei care au greşit au plătit şi vor plăti mult timp pentru greşelile de atunci!”, a scris Motroc pe un site de socializare. Florin Motroc, fiul mult mai celebrului Ion Motroc, a evoluat pentru Rapid în perioada 1993-1996 şi nu a bifat nici un minut la finala cu Petrolul. În present antrenează pe Al-Riffa, în Bahrain, grupare clasată pe locul secund.

motroc

“Nu avea valoare să joace în finală”

Contactat de FANATIK, Sorin Cîrţu s-a arătat extrem de deranjat de spusele fostului său elev, despre care a afirmat că nu avea loc în echipa Rapidului din 1995. “E si el mare antrenor acum şi îşi permite să comenteze despre mine. Nu avea valoarea necesară că să joace titular în echipa de atunci. Luaţi echipa de atunci a Rapidului şi spuneţi sincer dacă Motroc avea loc. El nu a fost niciodată un jucător capabil să joace titular în echipa aia. El nu are antrenamente făcute cîte meciuri am antrenat eu în Liga I. E şi el antrenor de doi, trei ani şi s-a apucat să comenteze ce a fost acum 18 ani. Să stea pe p..a lui acolo unde e şi să nu mai comenteze de mine”, a fost replica lui Cîrţu.

VEZI VIDEO DE COLECTIE DE LA FINALA CUPEI DIN 1995