Cît a costat înmormîntarea Reginei Ana. Adevărul despre funerariile monarhice

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
17/08/2016, 11:33
Cît a costat înmormîntarea Reginei Ana. Adevărul despre funerariile monarhice

Ziua de sâmbătă a fost una în care România, pentru prima oară după aproape 80 de ani, asista la funeralii regale, Regina Ana fiind condusă, pe ultimul drum. Mai multe sume exorbitante au fost vehiculate cu privire la suma inmormantarii. Avocatul Casei Regale a facut lumina in acest caz.

“Pentru partea de ceremonii din Elveţia s-a cheltuit undeva la 15.000 de euro. Este un cost normal dacă ţinem cont că sunt funerariile unei regine. Nu au fost cheltuieli extravagante”, a precizat avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, pentru Libertatea.

La înmormântarea Reginei Ana, cheltuielile mai mari au fost în România, cele mai grele facturi au fost cele privind închirierea limuzinelor pentru membrii Familiei Regale, cazarea şi transportul biletelor de avion pentru membrii caselor monarhice prezenţi la ceremonii (în jur de 50 de persoane), vestimentaţia şi florile de la eveniment.

Conform unor apropiaţi ai Casei Regale, costul acestor aranjamente nu s-a ridicat la mai mult de 150.000 de euro. “Plăţile s-au făcut din contul Regelui Mihai I. Nu există propriu-zis un cont al Casei Regale, ci un cont al Regelui. Din acesta s-au făcut plăţile”, a ţinut să mai explice Ioan Luca Vlad. Cât despre asigurarea onorurilor şi a ordinei publice, acestea au fost întreţinute de Ministerul Afacerilor Interne şi nu au implicat costuri nici din partea statului, forţele de ordine având oricum salarii lunare, şi nici din partea monarhiei .

Sursă: www.antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Carlos Fortes îl acuză pe Gigi Becali că minte. “Nu e adevărat!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×