Cît de sigură e destinaţia de vacanţă? Harta ţărilor din Europa care sunt sub risc ridicat de atentate

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
27/07/2016, 00:00
Cît de sigură e destinaţia de vacanţă? Harta ţărilor din Europa care sunt sub risc ridicat de atentate GALERIE FOTO

Destinaţiile de vacanţă au ajuns să ridice multe întrebări, pe fondul atentatelor care au zguduit Europa în ultima perioadă. Unele ţări au un risc crescut de atentate, iar cei care doresc să călătorească ar trebui să ia în calcul şi această ameninţare.

Germania şi Franţa s-au confruntat în ultima perioadă cu atentate, cele mai grave dintre ele fiind revendicate de Statul Islamic. În sudul Franţei, un tunisian a ucis 84 de persoane, în timp ce în nordul Franţei, doi aşa-numiţi “soldaţi ai Statului Islamic” au luat ostatici oamenii aflaţi într-o biserică. La Munchen, nouă oameni au fost ucişi de un tânăr germano-iranian, într-un centru comercial, acesta fiind cel mai sângeros atac comis în Germania, ţară care s-a confruntat în ultima săptămână cu patru atacuri.

De asemenea, pe această listă am putea să adăugăm şi Turcia, una dintre destinaţiile preferate de români, ţară care s-a confruntat cu o tentativă de lovitură de stat.

În urma atacurilor din ultima perioadă, jurnaliştii britanici de la Express.co.uk au realizat o hartă cu ţările europene care se află sub ameninţarea teroristă.

map

Risc ridicat de atentate

Marea Britanie
Turcia
Belgia
Franţa
Germania
Rusia
Spania

Risc mediu de atentate

Austria
Azerbaijan
Bosnia şi Herţegovina
Cipru
Danemarca
Grecia
Italia
Macedonia
Olanda
Suedia
Ucraina

Risc mediu spre scăzut de atentate

Albania
Belarus
Bulgaria
Croaţia
Finlanda
Georgia
Irlanda
Luxemburg
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Portugalia
Romania
Serbia
Slovacia
Risc scăzut de atentate
Andorra
Republica Cehă
Estonia
Ungaria
Islanda
Letonia
Lichtenstein
Lituania
Malta
Republica Moldova
Polonia
San Marino
Slovenia
Elveţia

Sursă: www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×